tiistai 1. helmikuuta 2011
PEURAPATA
500g peuran paistia
3 sipulia kuorittuna ja lohkoina
2-3 valkosipulin kynttä ohuina siivuina
5 pientä perunaa lohkoina
1 porkkana ohuehkoina siivuina
350g suolakangasrouskuja
pari ruokalusikallista voita
loraus öljyä
reilusti vastarouhittua mustapippuria
hieman suolaa
1rkl kuivattua timjamia
2tl kuivattua rosmariinia
1tl kuivattua rakuunaa
pari ruokalusikallista vasikka/riistafondia
pari ruokalusikallista tomaattipyrettä
loraus punaviiniä
vettä
Valuta, huuhtele siivilässä ja ryöppää sienet 1-2 kertaa. Paloittele hieman pienemmiksi jos sienet ovat kovin suuria. Ota liha huoneenlämpöön ajoissa. Poista siitä kalvot ja kuutioi liha. Paista lihaan kattilassa voi-öljyseoksessa kaunis ruskea pinta, mausta ripauksella suolaa (ole varovainen suolan kanssa, koska suolasienistä tulee ruokaan makua vielä ryöppäämisen jälkeenkin) ja ronskimmin mustapippurilla. Heitä sekaan sipulit ja valkosipulit, kääntele ja kuullottele hetki. Lisää perunat ja porkkanat, anna niiden ottaa kattilassa hieman väriä ja lisää tomaattipyre, punaviini, fondi ja yrtit. Lisää lopuksi ryöpätyt suolasienet, sekoita ja maista. Lisää niin paljon (kuumaa) vettä, että kaikki ainekset peittyvät. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla vähintään kaksi tuntia tai kaada ruoka uunipataan ja hauduttele uunissa 170 asteessa pari tuntia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Padassa muhimassa. Liemi oli ainakin todella hyvää maistaessa.
VastaaPoista