keskiviikko 19. toukokuuta 2010

VUOHENJUUSTOLASAGNE

En ennen välittänyt lasagnesta. Mielestäni se oli tylsä ja mauton ruoka ja kuivui uunissa helposti kovaksi. Pastakoneen hankinnan jälkeen innostuin uudestaan kokeilemaan lasagnea, koska tuorepasta maistuu mielestäni paremmalle eikä kuivu uunissa samoin kuin kuivapasta. Lisäilin kastikkeisiin mieleisiäni makuja; valkokastikkeesta jaa helposti maukkaan valkosipulituorejuustolla ja mielestäni punaviini ja paprika korostavat jauhelihan makua mukavasti. Nykyään pidän lasagnesta eikä tuorepastan tekeminenkään muutaman harjoittelukerran jälkeen tunnu lainkaan vaivalloiselta.



Pasta
2 kananmunaa
yhteensä 200g vehnäjauhoja + durumjauhoja

jauhelihakastike
loraus oliiviöljyä
400g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 punainen paprika
1prk (400g) Mutti tomaattimurskaa (tai Dolmio tomaattikastiketta)
½-1 lasillista punaviiniä
muutama kunnon rouhaisu mustapippuria
muutama kunnon rouhaisu suolaa

juustokastike
2 rkl voita
2rkl jauhoja
n. ½l kevytmaitoa
200g Creme Bonjour aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
200g vuohenjuustoa

Päälle:
Kourallinen juustoraastetta

Valmista pasta. Sekoita 2 munaa ja 200g jauhoja keskenään ja vaivaa "sitkaaksi" taikinaksi. Jos taikina on liian kuivaa = murenee, lisää tilkka vettä ja vaivaa uudelleen. Pätki taikina muutamaksi palaseksi ja valmista pätkistä pastakoneen avulla pitkiä pastalevyjä ja pätki vuokaan sopiviksi paloiksi.


Laita uuni kuumenemaan 150-175 asteeseen. Pilko paprika ja sipuli ja kuullota niitä hetki pannulla. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää suola ja pippuri sekä tomaattimurska. Kiehuta hetki. Lisää puolet punaviinistä ja anna kiehua.



Ala valmistaa valkokastiketta. Sulata kattilassa voi ja lisää joukkoon jauhot, sekoita pian tasaiseksi, lisää pikkuhiljaa maitoa koko ajan sekoittaen niin että seos pysyy tasaisena ja porisee tasaisesti. Kun olet lisännyt kaiken maidon ja saanut kastikkeesta sopivan paksua (juoksevaa, mutta sakeaa), ota pois liedeltä ja sulata joukkoon tuorejuusto, kuumenna hetki ja sulata joukkoon vielä vuohenjuusto.


Jos jauhelihakastike porisee välillä kuiviin, lisää punaviiniä, hauduta. Jaa jauhelihaseos pannulla karkeasti kolmeen osaan.

Kaada lasagnevuuan pohjalle kauhallinen juustokastiketta, asettele päälle pastalevyjä ja niiden päälle 1/3 jauhelihakastikkeesta. Jatka kokoamista samaan tapaan. Päällimmäiseksi tulee lasagnelevykerros, jonka päälle pitäisi riittää vielä kunnon kauhallinen juustokastiketta.



Paista uunissa puolisen tuntia, lisää päälle juustoraaste ja anna muhia uunissa vielä puoli tuntia.

2 kommenttia:

  1. Tämä oli TAIVAALLISEN hyvää!!!! Vaikka epäilin valmistuksen aikana, että miltäköhän maistuu kaikki aineet yhdessä mut voi NAM!!!! :)) Ja teen uudelleen, vaikka toinen osapuoli ei tykkää vuohenjuustosta!!! HAH! Niin kauan kuin ite oon vastuussa ruuasta ni ite päätän :D
    T. Sirpa

    VastaaPoista
  2. HEIII, kiva kuulla! Minustakin tämä on superherkullista.

    Ja ihan oikea asenne, että kokki päättää ruuat ;). Tosin useamman ihmisen pään olen tällä lasagnella kääntänyt ton vuohenjuustonkin suhteen ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...