tiistai 18. toukokuuta 2010

KHAO SOI, Pohjois-Thaimaalainen kana-nuudelikeitto


4dl kookosmaitoa
2-4rkl punaista currytahnaa (voimakkuudesta ja mausta riippuen)
1tl kurkumajauhetta
450g broilerin rintafilettä suupaloiksi paloiteltuna
6dl kanalientä
4rkl kalakastiketta
1rkl soijakastiketta
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
½-1 limen mehu
450g mahdollisimman ohuita keitettyjä munanuudeleita

päälle:
3 kevätsipulia hienonnettuna
4 punaista chiliä hienonnettuna
2-3 salottisipulia hienonnettuna/ohuiksi renkaiksi siivutettuna
4rkl säilöttyjä sinappikaalinlehtiä huuhdeltuna (löytyy etnisistä kaupoista ja esim. Siam House -nettikaupasta, mutta voi jättää joko kokonaan pois tai korvata vaikkapa tuoreella rucolalla)
2rkl paistettuja valkosipuliviipaleita
korianterinlehtiä
1 nuudelikerä paistettuna (ei pakollinen)

Aloita "tilpehöörien" valmistamisesta.


Paista nopeasti kuumassa öljyssä pari valkosipulinkynttä ohuiksi siivuiksi siivutettuna. Hienonna kevätsipulit. Pilko sinappikaali tai revi rucola valmiiksi ja revi korianterista lehtiä valmiiksi. Paista öljyssä nopeasti myös hieman rikkipuristeltu kuiva munanuudelikerä. Valuta rasva pois.

  

Sitten keiton tekoon.


Mittaa kattilaan noin puolet kookosmaidosta, kiehauta ja lisää currytahna ja kurkuma. Sekoita huolella ja hauduta kunnes seos on tuoksuvaa.


Lisää kattilaan kanapalat ja kypsennä pari minuuttia koko ajan käännellen niin että kanapalat ovat joka puolelta maustetahnassa.


Lisää joukkoon loppu kookosmaito, kanaliemi sekä kala- ja soijakastike. Mausta tarvittaessa suolalla tai lisää kalakastiketta, rouhi sekaan mustapippuria. Hauduta keittoa hiljalleen 7-10minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja mausta vielä limellä.

Keiton poristessa keitä munanuudelit valmiiksi. Jaa munanuudelit keittolautasten pohjalle. Annostele keitosta lautasille nuudelin päälle kanapaloja ja valuta lopuksi annoksiin herkullista keittolientä. Ripottele annosten pinnalle hieman kaikkia koristeista.




Tarjoile. Keitto maistuu voimakkaan mausteiselle ja valkosipuliselle ja siinä on mukava suutuntuma yhtäaikaa pehmeästä ja rapeasta.

3 kommenttia:

  1. Tätä on pakko kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Anonyymi2/9/15 21:16

    Tää oli ihan superhyvää. Kiitos reseptistä! Haluaisin tehdä tätä vieraille, mutta yksi heistä on kasvissyöjä. Olisiko antaa vinkkiä, mitä hänelle kanan sijasta voisi käyttää proteiinina?
    -Elina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelen, en ole nähnyt kysymystäsi. Googlettamalla "vegetarian khao soi" löytyy ainakin ohjeita, joissa proteiinina on käytetty tofua.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...