maanantai 17. toukokuuta 2010

KANAA JA KASVIKSIA HAPANIMELÄKASTIKKEESSA

öljyä
1pkt (500g?) broilerin ohuita rintaleikkeitä paloiteltuna suupaloiksi
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sipuli lohkoina
2 kevätsipulin vartta (ei vihreitä osia) paloiteltuna
1 porkkana siivutettuna ohuiksi lastuiksi
3 tomaattia kuutioituna
1/2 kurkku kuorittuna ja paloiteltuna
1/2 makeaa tuoretta ananasta kuutioituna
(2-3 keskikokoista punaista chiliä siivutettuna)

1dl kanalientä

kastike:
3rkl sokeria
1rkl kalakastiketta
1rkl osterikastiketta
1rkl soijakastiketta
3rkl ketsuppia

1/2 limen mehu

Valmistele ainekset valmiiksi kuutioimalla/hienontamalla kasvikset, kuutioimalla kana ja sekoittamalla kastikkeen ainekset keskenään.


Kuumenna wokissa loraus öljyä ja kääntele siinä kanapaloja kunnes palojen pinta on paistettu "kiinni", lisää valkosipuli ja sekoittele kunnes se alkaa hieman saada väriä.


Lisää sipuli, kääntele hetki, lisää porkkana ja kääntele taas hetki. Lisää kurkku ja ananas ja anna paistua pari minuuttia. Lisää (chilit ja) tomaatit ja kääntele varovasti vajaan minuutin ajan. Lisää kanaliemi, kiehauta ja lisää vielä kastikkeen ainekset.

Sekoita ja ota wokki pois liedeltä. Lisää vielä limemehu.

Tarjoile riisin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Onneksi törmäsin tähän postaukseen! Hapanimeläkanasta on tullut meidän vakioruoka! Kiitos! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...