keskiviikko 16. helmikuuta 2011

RAPSAKKA FENKOLI

Ohje on Ruokasuosikit -kirjasarjan Kreikka-opuksesta.



3 isoa fenkolia
4rkl oliiviöljyä
1 sitruunan (tai limen) hienoksi raastettu kuori ja mehu
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
55g tuoreita vaaleita korppujauhoja (käytössäni oli vain tummia korppujauhoja, mikä selittää turhankin tummanpuhuvan ulkonäön...)
suolaa ja pippuria

Siisti fenkolit ja ota niistä tupsut talteen. Leikkaa fenkolit neljään lohkoon ja keitä niitä isossa kattilassa suolavedessä kunnes ne ovat juuri kypsiä, valuta hyvin. Kuumenna 2rkl öljyä pienessä uunivuuassa, lisää fenkolit ja kierittele öljyssä. Pirskotele päälle sitruuna(/lime)mehu. Paista fenkolit esilämmitetyssä uunissa 200 asteessa 35min tai kunnes ne alkavat saada väriä. Kuumenna sillä välin loput öljystä paistinpannussa. Lisää valkosipuli ja kuullota minuutti, kunnes sipuli on hieman ruskistunut. Lisää korppujauhot ja paista 5min usein sekoittaen, kunnes korppujauhot ovat rapeita. Ota pois liedeltä, sekoita joukkoon sitruunan(/limen) kuori, fenkolitupsut, suolaa ja pippuria. Kun fenkoli on kypsää, ripottele korppujauhoseos päälle ja pane uuniin vielä 5minuutiksi. Tarjoa kuumana.

3 kommenttia:

  1. Anonyymi2/8/12 17:51

    mistä noita tummia korppujauhoja saa? itse tarvitsisin nimenomaan niitä mutta ainoa mitä löydän on vaaleat :o

    VastaaPoista
  2. Anonyymi2/8/12 17:52

    hei
    mistä noita tummia korppujauhoja saa? itse tarvitsisin nimenomaan niitä mutta ainoa mitä on on vaaleat.:o

    VastaaPoista
  3. Siellä niitä pitäisi olla samassa hyllyssä kuin vaaleitakin! Ei pidä tosin sekoittaa maustettuihin korppujauhoihin, jotka ovat lähes samannäköisessä pussissa (nimim. en minä, mutta äitini...).

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...