perjantai 25. helmikuuta 2011

PAPRIKAINEN LIHAPULLAKEITTO


Lihapullat:
400g paistijauhelihaa
3rkl ruokajogurttia
2rkl tummia korppujauhoja
2rkl Santa Maria Pasta Rossa -maustetta
1tl paprikajauhetta
1/2-1tl suolaa

Keitto:
extraneitsyt oliiviöjyä
2 sipulia
2 tomaattia
2 säilöttyä paahdettua paprikaa
4rkl tomaattipyrettä
1,5l vettä
4rkl härkäfondia
2tl paprikajauhetta
muutama rouhaus Santa maria Pasta Rossa -maustetta
1tl kuminansiemeniä
2dl piccolino putkipastaa (pienikokoista putkipastaa)
2tl kuivattua rakuunaa
suolaa, pippuria

(tuoretta persiljaa ja rakuunaa)

Sekoita korppujauhot ja mausteet jogurttiin. Sekoita joukkoon jauheliha huolellisesti vaivaten. Pyörittele taikinasta leikkuulaudalle sopivan kokoisia lihapullia.

Kuullota hienonnettua sipulia suuressa kattilassa ektraneitsyt oliiviöljyssä. Lisää tomaattipyre ja sekoittele vielä hetki. Lisää n.1l kuumaa vettä, sekoittele ja kiehuttele hetki. Lisää fondi ja kaikki muut mausteet paitsi rakuuna. Muista maistaa ja maustaa makusi mukaan myös suolalla ja pippurilla ja lisää tarvittaessa muita mausteita. Lisää putkipasta ja keitä paketin ohjeen mukaan paria minuuttia vaille kypsäksi. Pilko tomaatit ja paprikat kuutioiksi. Lisää keittoon tarpeen mukaan n.5dl vettä, lisää tomaatit, paprikat, kuiva rakuuna, sekä raa'at lihapullat. Kiehuta pari minuuttia, maista lihapullaa ja tarkista kypsyys. Jaa lautasille ja koristele silputulla persiljalla sekä tuoreella rakuunalla.

2 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen resepti jälleen kerran :) Tiedätkö, on mahtavaa kun laitat näitä reseptejä - mä vaan halusin lisäksi kuulla millaiseen tilanteeseen oot kulloinkin kokannut :) Ja miltä maistui, tiedätkö, kuvailua ..hmm.. vaikka ravintola asrvostelu tyyliin! :) Mutta siis ihan vaan hienovarainen ehdotus, sähän se blogis teet ja hyvin teetkin ja just siksi toivoisi enemmän - nälkä kasvaa syödessä <3

    t. yksi sieltä jostain jossa jonkun allekirjoitusta klikkaamalla pääsee tänne ja joka juuri testasi Mustaherukkakastiketta ;)

    VastaaPoista
  2. :D Kiitos kommentista! Ton voisinkin tosiaan aina lisätä, että missä tilanteessa oon ruokaa tarjonnut ja sopiko tilanteeseen. Sen sijaan etenkin itsekeksimien reseptien arvostelu tuntuu vaikealle, muualta bongattuja reseptejä olenkin usein sanalla tai parilla arvostellut.

    Mutta yleensä olen julkaissut vain omasta mielestäni herkullisia ja toimivia annoksia, pettymyksiä ja tylsiä ruokia en ole vaivautunut edes näpyttelemään :).

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...