torstai 8. joulukuuta 2011

SUKLAA-APPELSIINI-VANILJAKAKKU - "MAAILMAN LAIDALLA"


Tytär halusi 8v syntymäpäivillään suklaakakkua suklaatäytteellä. Koska minulla on ylin päätäntävalta, lisäsin mauksi appelsiinia ja vaniljaa, jotka sopivat mielestäni mainiosti suklaan kanssa (vaikka inhoankin kaikkia appelsiinisuklaita!). Synttäreillä oli merirosvoteema, joten koristelin kakusta aarrekartan.

4kpl suklaakakkulevyjä (itsetehtyjä tai kaupan valmiita)

vaalea täyte:
1 vaniljatangon siemenet
100g valkoista leivontasuklaata
200g mascarponea
1 appelsiinin kuori raastettuna
1rkl appelsiinin mehua

tumma täyte:
200g tummaa leivontasuklaata
200g mascarponea
1dl tomusokeria
2dl kuohukermaa

vajaa ½prk appelsiinimarmeladia

kostutukseen:
appelsiinin mehu puristettuna

päälle:
100-150g valkosuklaata sulatettuna
pari palaa tummaa suklaata sulatettuna

Vaalea täyte: Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet talteen. Pese appelsiini, raasta sen kuori ja purista mehu. Sekoita 1rkl appelsiinin mehuasekä kuoriraaste mascarponeen, lisää joukkoon vaniljatangon siemenet. Sulata valkosuklaa, anna hieman jäähtyä ja sekoita mascarponeseokseen.

Tumma täyte: Vaahdota kerma. Sekoita tomusokeri mascarponeen. Sulata tumma suklaa, jäähdytä hieman ja sekoita mascarponen sekaan. Lisää varovasti kerma. seoksesta tulee jämäkkää ja niin pitääkin: siitä tulee hyvä kuorrute kakkuun.

Kostuta 1 kakkupohjalevy appelsiinin mehulla, levitä päälle ohut kerros appelsiinimarmeladia ja paksu kerros vaaleaa täytettä. Aseta päälle seuraava kakkupohjalevy ja kostuta se. Levitä ohut kerros marmeladia ja paksu kerros tummaa täytettä. Taas kakkupohja, kostutus, marmeladi ja nyt vaaleaa täytettä. Päälle vielä kostuttamaton kakkupohjalevy. Sulata sitten kuorrutetta varten valkosuklaata ja levitä pinnalle. Kuorruta kakun reunat tummalla täytteellä. Koristele haluamallasi tavalla sulatetulla tummalla suklaalla.

4 kommenttia:

  1. Hauska, ja käsittääkseni sekä laiva että kartta olivat samalla pöydällä?

    VastaaPoista
  2. Jep, kaikki herkut aarrekartasta merirosvolaivaan olivat samassa pöydässä :)

    VastaaPoista
  3. Kakku kuulostaa tosi hyvältä, kuinka monelle hengelle tästä riittää suurinpiirtein?

    -Sara

    VastaaPoista
  4. Mitäköhän uskaltaisin valehdella? Söi siitä ainakin 8 vierasta ja jäi vielä ylikin, tosin muitakin tarjoiluja toki oli.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...