tiistai 27. joulukuuta 2011

AURALLA JA TAATELEILLA TÄYTETTYÄ SALVIA-PEKONIPOSSUA

Tarjosin possua bataattipyreen, jouluisten juureskuutioiden ja portviinikastikkeen kanssa. Aivan täydellinen jouluillallinen, jos kaipaa jouluisia makuja, muttei perinteisiä laatikoita tai kinkkua. Possuohje on Maku-lehden nettisivuilta. Olin valmistellut sekä pääruuan että lisukkeet valmiiksi, joten jouluaattona illallisen valmistamiseen kului hieman yli puoli tuntia.


n.700g porsaan sisäfileetä
suolaa
mustapippuria
8kpl pehmeitä taateleita(kivettömiä, tai poista kivet)
8tl sinihomejuustoa
8 siivua pekonia
16 tuoretta salvianlehteä
3rkl voita

Ota liha lämpenemään noin tunti ennen paistoa. Poista lihasta kalvot ja leikkaa filee neljään tasaiseen osaan. Käännä lihapalat leikkuulaudalle leikkauspinta ylöspäin. Tee lihan keskelle viilto terävällä veitsellä, mutta jätä pohja ehjäksi. Avaa viiltoa isommaksi sormin. Mausta lihat kauttaaltaan suolalla ja rouhitulla pippurilla.

Viillä taatelit pitkältä sivulta auki ja täytä juustonokareilla. Työnnä sinihomejuustotaatelit lihan sisään.

Levitä pekoniviipaleet leikkuulaudalle ja asettele kunkin viipaleen päälle poikittain 5 salvian lehteä. Rullaa lihat pekonin sisään hieman vinottain ja kiinnitä pekoni cocktailtikulla.

Ruskista lihat kauttaaltaan kuumalla pannulla voissa ja nosta uunivuokaan. Tähän asti voit valmistella pihvit vaikka edellisenä päivänä ja säilyttää peitettynä viileässä. Ota lihat huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen loppupaistamista.

Paista 175 asteissa uunissa noin 30 minuuttia.


VINKKI, JOS HALUAT VIETTÄÄ JOULUNA KEITTIÖSSÄ MAHDOLLISIMMAN VÄHÄN AIKAA:

Valmistele kaikki jo edellisenä päivänä. Voit valmistaa possun sisäfileet uunivalmiiksi, eli jouluaattona otat vain liharullat jääkaapista huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista ja laitat sitten puoleksi tunniksi uuniin. Samaan aikaan paistuvat uunissa edellisenä päivänä valmistellut juureskuutiot. Näiden valmistuessa uunissa ehdit hyvin keitellä kastikkeen punasipulista, portviinistä, kasvisliemestä, suolasta, mustapippurista sekä rosmariinin- ja timjaminoksista. Voit edellisenä päivänä valmistella myös bataattikuutiot veteen odottelemaan ja keitellä ne sillä välin kun valmistat portviinikastiketta. Näin saat jouluna hienon illallisen ja vietät keittiössä vain hieman yli puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...