tiistai 27. joulukuuta 2011

PORON PAISTI


n.3kg painoinen luullinen poron paisti
2rkl katajanmarjoja
1rkl suolaa
0,5rkl pippuria
kourallinen tuoretta rosmariinia

Jos porosi on pakastettu, sulattele se rauhassa. Lämmitä uuni 125 asteeseen (höyryuunissa 60% kosteus, muuten poron paistia on valeltava paistamisen aikana kuivumisen estämiseksi). Survo mausteet huhmareessa ja hiero paistin pintaan. Anna maustua vähintään tunti. Työnnä paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan, varo ettei se osu luuhun. Paista uunissa kunnes paistin sisälämpö on 55 astetta (Oheiden mukaan paistamiseen kuluu useita tunteja - en tiedä johtuuko höyryuunin ominaisuuksista, mutta meillä paistoaika oli n.1,5h), ota pois uunista ja anna paistin levätä. Sisälämpö nousee tänä aikana, 60-63 asteinen paisti on hieman roseeta. Siivuta, ja tarjoile vaikkapa mustaherukka-punaviinikastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...