torstai 8. joulukuuta 2011

NOITA NOKINENÄN TURKINPIPPURITORTTU

Mitä?! Eikö tätä ihanaa salmiakkitorttua vielä ole blogissani?! No nyt se tulee, sillä olen juuri tehnyt siitä pari muunnelmaa :). Idean tähän pääsiäisenä tarjottuun kakkuun sain Kinuskikissan lakritsipommista, tosin muokkasin reseptiä ronskisti.


1 pötkö mustia dominoita
30g voita

200g maustamatonta tuorejuustoa
3dl kuohukermaa
4 liivatetta
1 sitruunan mehu
½ pss turkinpippurirouhetta

2dl lakritsakastiketta
½dl vettä
3 liivatetta

sitruunan kuorta

Hienonna dominot monitoimikoneessa ja lisää sekaan sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuuan pohjalle.

Vaahdota kerma. Löysennä hieman tuorejuustoa sekoittamalla sitä lusikalla voimakkaasti. Sekoita kermavaahto ja tuorejuusto varovasti mutta huolellisesti keskenään. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kunnes ne ovat pehmeitä, purista vesi pois niistä ja liuota kuumennettuun sitruunamehuun. Anna jäähtyä hieman ja sekoita kerma-juustoseokseen huolellisesti. Lisää vielä turkinpippurirouhe. Levitä seos dominopohjalle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa.

Valmista sillä aikaa lakritsipäällys. Liota liivatteet kylmässä vedessä pehmeiksi, purista vesi pois ja kuumenna 1/2dl vettä, liuota siihen liivatteet. Sekoita liivateseos lakritsikastikkeeseen.

Levitä lakritsikastikeseos kakun päälle ja anna hyytyä. Koristele lopuksi sitruunankuoriraasteella/​sitruunan kuoresta leikatuilla ohuilla siivuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...