tiistai 27. joulukuuta 2011

MAHTAVA MARINOITU JOULUINEN PAAHTOPAISTI


Meidän joulupöydästämme ei löydy kinkkua eikä laatikoita, sillä niitä saa syödä yllin kyllin joulun aikaan muutenkin. Sen sijaan omaksi jouluperinteeksemme on vakiintunut marinoitu paahtopaisti, jonka ohjetta muokkailin tänä jouluna hieman lisää, kun kaipasin reseptiin hieman uutta ytyä.

naudan ulkofileepala
1/2dl worchestershire-kastiketta
rouhittua mustapippuria

Anna lihan lämmetä rauhassa huoneenlämmössä. Paista lihaan nopeasti kauniin ruskea pinta (sulkee lihassyyt joten nesteet eivät pääse valumaan ulos) joka puolelta, hiero worchestershirekastike ja mustapippuri fileen pintaan ja laita uuniin 125 asteeseen kunnes paistomittari näyttää 62 astetta, anna jäähtyä (lepuuta lihaa folion sisällä hetki, mutta huomioi että liha kypsyy vielä folion sisällä), siivuta ohuenohuiksi siivuiksi.

marinadi
½dl balsamicoa
1tl kuminansiemeniä
naisellisen peukalon kokoinen pala inkivääriä, kuorittuna ja siivutettuna paperinohuiksi siivuiksi
2 tähtianista
n.10 neilikkaa

2dl öljyä
2dl glögiä
½dl tummaa siirappia
reilu 1dl punaviinietikkaa
vajaa ½dl soijakastiketta
loraus limemehua
kourallinen tuoretta rosmariinia
kourallinen tuoretta timjamia
reilusti rouhittua mustapippuria
kouranpohjallinen rosepippureita
½ appelsiinin kuori leikattuna ohuiksi soiroiksi

Kiehauta balsamico pienessä kattilassa ja lisää sekaan marinadin ensimmäisen osion ainekset hetkeksi kiehumaan. Jäähdytä. Sekoita loput marinadin ainekset seka balsamico-mausteseos hyvin keskenään.
Asettele lihasiivut sopivaan kannelliseen rasiaan, kaada marinadi päälle (sekä hieman lihasiivujen väleihin) ja anna marinoitua vähintään yön yli.

Herkuttele paahtopaistilla vaikkapa sienisalaatin ja punajuurella kruunatun pekaanipähkinä-taateli-vuohenjuustosalaatin kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...