YAM WUN SEN THALEH
pari kourallista ohutta lasinuudelia
pari kourallista jättikatkaravun pyrstöjä
muutama suuri kampasimpukka
mustekalarenkaita
loraus öljyä
2 limen mehu
3-4rkl limemehua
2rkl kalakastiketta
2rkl chiliä silppuna
3 valkosipulin kynttä silppuna
2 kevätsipulia vinottain siivuiksi leikattuna
2 salottisipulia leikattuna ohuiksi renkaiksi
koristeeksi korianterin lehtiä, chilejä, salaatin lehtiä
Keitä nuudelit kypsäksi, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita nuudeleihin. Sekoita joukkoon salottirenkaat ja kevätsipulisiivut. Anna maustua jääkaapissa.
Paista pienessä öljymäärässä kampasimpukoihin nopeasti kaunis pinta. Purista sitten päälle reilusti limen mehua (ja halutessasi mausta hienonnetulla chilillä) ja lisää pannulle vielä katkaravun pyrstöt ja mustekalarenkaat. Kuumenna, mutta älä keittele kauaa, koska merenelävät sitkistyvät kumimaiseksi nopeasti. Sekoita merenelävät nuudelien sekaan.
Tee tarjoilulautaselle salaattipeti, kaada sen päälle nuudelisalaatti (kampasimpukat halutessasi puolitettuna) ja koristele korianterin lehdillä ja chilillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti