sunnuntai 25. joulukuuta 2011

PASTAA HITAASTI HAUDUTETUN PURJON JA RAPEAN SIENIPANGRATTATON KANSSA (Jamie Oliverin ohjeella)

Herkullista pastaa hieman tavanomaisesta poikkeavaan tapaan.


4-6 annosta

tuorepastaa
5 suurta purjoa (poista uloimmat lehdet, huuhtele)
oliiviöljyä
3 reilua nokaretta voita
3 valkosipulin kynttä (kuori ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi)
muutaman tuoreen timjamin oksan lehdet
pieni lasillinen valkoviiniä
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
5dl hyvää kasvis- tai kanalientä
12 viipaletta parmankinkkua
2 kourallista vastaraastettua parmesaania

Pangrattato
pieni kourallinen kuivattuja sieniä
½ ciapatta, mieluiten vanhaa (paloittele)
oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
tuore rosmariininoksa

Halkaise purjot pituussuunnassa ja leikkaa ne sitten vinottain 1cm paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna laakea kattila, lorauta siihen öljyä ja tipauta nokare voita ja kun kattilassa kuuluu lempeää sihinää, lisää rasvaan valkosipuli- ja purjoviipaleet ja timjaminlehdet. Liikuttele purjoja niin, että ne peittyvät tasaisesti.

Kaada kattilaan viini, mausta pippurilla ja sekoita kattilaan kasvis- tai kanaliemi. Peitä purjot parmankinkkuviipaleilla. peitä sitten kattila kannella ja kypsennä purjoja miedolla lämmöllä 25-30min. Kun purjot ovat pehmenneet, nosta kattila lämmöltä.

Aloita pangrattaton valmistus ajamalla sienet, leipä ja hyppysellinen suolaa ja pippuria korppujauhomaiseksi seokseksi monitoimikoneessa. Kuumenna paistinpannussa reilu loraus oliiviöljyä, lisää valkosipulin kynnet ja rosmariini ja kypsennä niitä minuutin ajan. Paista muruseos öljyssä kullanruskeaksi ja rapeaksi. Ravistele pannua koko ajan, älä anna murujen tarttua pohjaan. Valuta muruseos talouspaperilla, heitä rosmariini ja valkosipuli roskiin ja anna pangrattaton jäähtyä.

Kiehauta iso kattilallinen suolalla maustettua vettä. Tee pastakoneella taikinasta ohuita levyjä ja niistä edelleen 5mm levyistä nauhapastaa. Keitä pasta al denteksi (n. 4min).

Ota parmankinkkuviipaleet kattilasta ja suikaloi ne ja sekoita sitten suikaleet purjon joukkoon. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Hämmennä sitten kattilaan suurin osa parmesaanista ja loppu voi. Valuta pasta ja lisää se purjokattilaan. Tarjoa heti. Ripottele pinnalle hieman pangrattatoa, parmesaania ja loput timjamin oksien kärkitupsut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...