tiistai 1. marraskuuta 2011

PASTATAIKINA - tortellinit


Pastataikina:
3 luomumunaa
300g vehnäjauhoja + durumjauhoja yhteensä

Valmista pastataikina sekoittamalla munat hiljalleen jauhokasaan, vaivaa kunnes taikina on tasaista ja saat siihen sopivan sitkon.

TORTELLINEJA varten rullaa taikinasta pastakoneella useita 1mm paksuisia pastalevyjä. Leikkaa levyt terävällä veitsellä samankokoisiksi (n. 10cm halkaisijaltaan) neliöiksi tai esim. cocktaillasin avulla pyörylöiksi. Pastataikina kannattaa jauhottaa hyvin, jottei se tartu kiinni työpöytään ja/tai käyttää alla leivinpaperia. Pastataikina kannattaa pyöräyttää tortellineiksi välittömästi, sillä ohut taikina kuivuu nopeasti. Tällöin se murtuu ja on muutenkin vaikea käsitellä. Pane mieleistäsi täytettä n.1tl keskelle taikinapyörylää, kostuta reunat täytteen ympärillä vedellä pullasudilla ja taita reunat yhteen niin että saat pullean puoliympyrän. Painele kaikki ilma pois täytteen ympäriltä, koska ilmatäytteinen tortellini kelluu keitinvedessä. Ota sitten tortellini eteesi pullea puoli itseesi päin, ja käännä täytettyä reunaa hieman itsestäsi poispäin tortellinin reunojen päälle. Ota tortellini käteesi, ota sen "siivistä" kiinni ja käännä ne vastakkain niin että tortellinin reunat kiertyvät tortellinin YMPÄRILLE (eivätkä siis jää kiepin sisäpuolelle). Nipistä siivet yhteen, helpoiten homma käy kun kiepautat siivet sormesi ympärille. Helppoa, kun sen osaa. Keitä tortellinit heti suolalla maustetussa vedessä 3-4 minuutin ajan tai säilytä niitä jääkaapissa jauhotetulla tarjottimella erillään toisistaan keittämiseen asti (max. muutama tunti).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...