maanantai 16. tammikuuta 2012

JALLUKASTIKE

Kolmen tähden jallupullon juotuaan... Tämä resepti oli aikanaan ensikosketukseni demiglaceen. Kastike oli niin helppo ja hyvä, että ohjetta tuli myöhemmin muokattua mm. viskikastikkeeksi, joka oli oikein hyvää sekin.


4 annosta

1rkl vehnäjauhoja
40g voita
1prk (=2dl) demiglacea
2dl kuumaa vettä
1-2rkl härkäfondia
½dl jaloviinaa
1dl kuohukermaa

Sulata voi ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Lisää demiglace ja kuuma vesi ja sekoita tasaiseksi. Lisää fondi ja anna porista hiljalleen puoli tuntia. lisää sitten jaloviina, kiehauta ja lisää kerma. Kuumenna kiehuvaksi, tarkista maku ja tarjoile hyvän pihvin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...