torstai 8. joulukuuta 2011

MERIROSVOSYNTTÄRIT

Tyttäreni 8v -synttäreiden teemana oli merirosvot. Koristelut olivat helpot: kaupat olivat etenkin Halloweenin tienoilla pullollaan kaikkea pääkallo- ja merirosvoaiheista. Lisäksi kaapin perukoilta löytyi pääkallohuiveja ja asusteiksi sopivia koruja ja vöitä. Varastosta löytyi myös vanha koristearkku aarrearkuksi. Lastenjuhlien kutsuista tein vanhan aarrekartan näköiset ja käärin ne rulliksi jotka tyttö toimitti koulussa kutsutuille.

Mielessäni oli heti pari takuuvarmaa hittireseptiä juhliin - lime-turkinpippuri-juustokakku ja voileipäkakku. Tyttö sai itse päättää täytekakun maut: suklaakakkua suklaatäytteellä.

Pohtiessani tarjoiluja tarkemmin tajusin, että osa vieraista on vähälaktoosisia, osa vegejä ja yksi suklaa-allergikko. Tarjoilut tuottivat hieman päänvaivaa aluksi, mutta onnistuivat lopulta hyvin.

Lapsille tarjosin edellisestä vuodesta oppineena vain hyvin simppeleitä ja mahdollisimman valmiita leivonnaisia: kahdesta laktoosittomasta kääretortusta ja muutamasta karkista askartelin aarrearkun ja kaupan valmiit muffinsit kuorrutin tuorejuusto-tomusokeri-lime-seoksella.


Liivatteettomaan lime-sitruunajuustokakkuun sain vinkin Kitiseltä. Resepti oli pelastukseni. Muokkasin siitä oman salmiakkiversioni , "mustan helmen kirouksen" ja lopputulos oli erittäin maukas, joskin lakritsikuorrutetta kohtasi varsinainen kirous: vegegel-kokeiluni oli täysi ektoplasmakatastrofi ja hyytelösokerilla jähmetetty, lakritsakastikekuorrutus koitui koko kakun tuhoksi venyen kakkulapion mukana ensin kakun läpi, sen jälkeen vieraan lautaselle ja lopuksi herkuttelijan leualle.

Jotta suklaa-suklaakakku ei olisi ollut liian suklainen ja tasapaksun tylsä, lisäsin mauksi vaniljaa ja appelsiinia. Inhoan kaikkia appelsiinisuklaita, mutta kun pääsen sekoittamaan näitä makuja itse mieleisessäni suhteessa, on yhdistelmä yksi lemppareistani.
"Maailman laidalla -kakusta" koristelin aarrekartan ja tein siitä suklaattoman miniversion allergiselle pikkuvieraalle.

Taas Kitiseltä bongaamani cookie popeista tuli tykinkuulia.

Olin huolissani miten saan voileipäkakusta sekä maistuvaa sekasyöjille että syötävää vegeille. Turvauduin simppeliin ja takuuvarmaan yhdistelmään: feta, aurinkokuivatut tomaatit ja pesto - tuloksena merirosvolaiva "vierailla vesillä".

Lastenjuhlilla ohjelmana oli aarrekartan ja lorun muotoon taiteillun moniosaisen arvoitussarjan avulla aarteen etsiminen sekä sen tasan jakaminen (jälkimmäinen oli se haasteellisempi osuus!). Aarrearkun sisältä löytyi mm. merirosvotatuointeja, pääkallotarroja, karkkihelminauhoja ja pääkallokarkkeja. Jos olisin ehtinyt, olisin ladannut musiikiksi merirosvomusiikkia, mutta jostain kumman syystä leipomukset veivät suurimman osan synttärivalmisteluista.

Tytön mielestä kekkerit olivat maailman parhaat. Toivottavasti kuitenkin muistan ensi vuonna lupaukseni ulkoistaa lastensynttärit HopLopiin tai Mäkkäriin enkä pyri päihittämään tämän vuoden teemaa. Ei sillä, ettenkö nauttisi teemapiperryksistä ja tarjoilujen suunnittelusta. Lapset kahta suurempina laumoina eivät vain ole mun mielenterveyttäni edistävä voimavara ;).

4 kommenttia:

  1. Wow mitkä tarjottavat!! Tosi huippuja ideota olet keksinnyt ja bongannut. Mulla on kanssa yksi kakku suunnittelilla johon pitäisi tehdä pääkallo päälle. Katotaan mitä siitä tulee, mä en oikeen ole symmetrian "ystävä" tai se ei ole mun.

    VastaaPoista
  2. Hienot kekkerit! En pystyisi millään, onneksi lapsukaiseni jo ovat teinejä eikä tarvitse edes yrittää moista:)

    VastaaPoista
  3. Vau, ihan mielettömän upea synttäri-idea ja -toteutus! Kaikki ihan viimeisen päälle!

    VastaaPoista
  4. Kateellisena vain katselen, tuollaista olisin kyllä pienenä halunnut!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...