lauantai 25. joulukuuta 2010
SIENISALAATTI
Joka vuosi päätän kirjoittaa sienisalaatin reseptin ylös, ja joka vuosi totean laittavani salaattiin makua niin näppituntumalta ettei siitä saa irti täsmällistä reseptiä. Mutta osapuilleen näin:
700g suolasieniä (kangasrouskuja, kantarelleja)
1 pieni punasipuli
0,5dl kuohukermaa
1,5dl ranskankermaa
puolen sitruunan mehu (tai esim. omenaviinietikkaa)
1/2 tl valkopippuria
Ryöppää (=kiehauta nopeasti) sienet kahdesti, jotta ylimääräinen suolan maku lähtee. Hienonna sipuli ja pilko sienet mieleisiksisi. Vaahdota kerma, sekoita se (tai mieleisesi määrä siitä) sekä ranskankerma sienien sekaan, mausta makusi mukaan valkopippurilla ja sitruunalla (tai viinietikalla/etikalla).
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti