tiistai 4. tammikuuta 2011

PIZZAPATONGIT

Helppo iltapala, huikopala tai dagen efter -herkku. Reseptin täytteet ovat meidän makuumme sopivia, joten muuttele niitä vapaasti omien mieltymystesi mukaiseksi! Esim. Kinkku-ananas-aurajuusto toimii mainiosti, aineksia ei vain kannata tällöin muussata monitoimikoneessa.

2 esipaistettua patonkia

täyte:
pari isoa kourallista pepperoni-makkaraa
2 tomaattia (lohko muutamaan osaan)
1 sipuli (kuori ja lohko muutamaan osaan)
pieni kourallinen jalapenoja
reilusti tabascoa
loraus ketsuppia
mustapippuria

päälle:
pari jättikourallista raastettua (tai siivutettua) juustoa
oreganoa/pizzamaustetta

Paista patongit pakkauksen ohjeen mukaan, mutta vähennä vähän paistoaikaa (esim. 220 astetta 12min --> 220 astetta 10min). Valmista tällä välin täyte surauttamalla monitoimikoneessa tahnamaiseksi seokseksi kaikki täytteen ainekset. Maista ja mausta mieleiseksesi.


Ota patongit uunista ja puolita ne kahdesti eli neljään osaan - ensin poikki ja sitten halki! Levitä pari ruokalusikallista täytettä jokaiselle patonginpalalle, ripottele juusto(raaste) päälle ja ripsauta vielä pinnalle oreganoa tai pizzamaustetta.


Paista uunissa (samat asteet kelpaavat kuin patonkeja paistaessa, mutta voit myös nostaa asteita) kunnes juusto sulaa sopivasti, eli noin 10min.

4 kommenttia:

  1. Tykkäsin! Näistä pizzatuunailuista tuli mieleeni, että ootko muuten kokeillut rieskapizzoja? Ovat myös tosi hyviä. :P

    VastaaPoista
  2. Hyvä että maistui :). Enpä ole rieskapizzoja kokeillut :), tykkään itse tehdä ihan ohuenohuen pizzapohjan, mutta vois kai rieskapizzojakin kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Missä patongin teko ohje? Missä pitaleivän leivonta ohje?

    VastaaPoista
  4. Valitettavasti mun leipurintaidot ovat surkeahkot ja joudun toistaiseksi tyytymään kaupan patonkeihin ja pitaleipiin sekä sinnikkäästi opettelemaan leipomista :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...