Resepti on kirjasta "Löytöretki Thaimaan keittiöihin"
Huom! Pitkä marinointiaika!
4 annosta
2-3 valkosipulinkynttä pilkottuina
1rkl pilkottuja korianterinjuuria tai jauhettua korianteria
6rkl palmusokeria
7rkl luumukastiketta tai ketsuppia
2rkl (vaaleaa) soijakastiketta
2rkl osterikastiketta
1tl jauhettua pippuria
1/2tl jauhettua tähtianista (ei pakollinen)
Survo morttelissa korianterinjuuri sekä valkosipuli tahnaksi.
Yhdistä kaikki ainekset suuressa kulhossa. Poista lihoista kalvot ja levitä marinadi possun kylkipaloihin käsilläsi.
Anna marinoitua vähintään 3h tai yön yli jääkaapissa. Esilämmitä uuni 180 asteeseen tai lämmitä grilli. Jos kypsennät uunissa, aseta kyljet marinadiin kanssa uunivuokaan. Kypsennä 45-60 minuuttia sivellen marinadia muutaman kerran. Mikäli käytät grilliä, aseta sian kyljet grillille, peitä ja kypsennä 45 minuuttia kääntäen ja sivellen marinadia muutaman kerran. Jos siankyljet eivät ruskistu tarpeeksi, paista niitä 5 minuuttia jokaiselta puolelta kunnes ne ovat ruskistuneet ja hieman hiiltyneet. (Itse kypsensin kylkiä sekä aluksi että lopuksi hetken 250 asteessa uunissa)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti