2:lle
lampaan karetta (neljä "luullista" per ruokailija)
1 valkosipulin kynsi
pari ruokalusikallista hienonnettua tuoretta rosmariinia ja timjamia
suolaa, pippuria
voita öljyä
mieleisiäsi juureksia kuutioina (saman verran kutakin), esim. 1 peruna, 1 porkkana, 1 punajuuri, pala lanttua
öljyä
voita
suolaa, pippuria
hunajaa
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuutioi juurekset, paista niitä voi-öljyseoksessa kunnes ne alkavat hieman pehmentyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä uunivuokaan, lorottele päälle pari ruokalusikallista juoksevaa hunajaa ja laita uuniin.
Poista lampaan kareesta kalvot veitsellä. Hienonna valkosipuli ja yrtit. Hiero ne sekä suolaa ja pippuria lampaan pintaan. Paista uuninkestävällä, kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa lampaaseen kauniin ruskea pinta.
Ota juurekset uunista ja kaada samaan pannuun lampaan kanssa. Kypsennä uunissa n.10-15min riippuen siitä miten kypsästä lihasta pidät.
Anna lihan levätä hetki huoneenlämmössä otettuasi sen uunista. Leikkaa "tikkareiksi" ja aseta tarjolle uunijuuresten ja esim. mustaherukka-punaviinikastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti