CHILIMARINOIDUT HERKKUSIENET (n.6 ruokailijalle)
1 rasia herkkusieniä (puhdista, siivuta mahdollisimman ohuiksi siivuiksi)
2 limeä (raasta kuoret, purista mehu)
½ punainen iso chili (poista siemenet, hienonna malto ohuiksi suikaleiksi)
n.1,5dl ekstraneitsyt oliiviöljyä
½ dl valkoista balsamicoa
Sekoita herkkusienisiivut, limemehu ja -raaste, chilisilppu, oliiviöljy ja balsamico keskenään huolellisesti. Laita tiiviiseen rasiaan ja marinoi jääkaapissa vähintään yön yli, mielellään vuorokauden ajan. Sekoittele välillä.
PAAHDETUT MUNAKOISOT (n.4 ruokailijalle)
1 munakoiso
persiljaa/oreganoa silppuna
suolaa
pippuria
Siivuta munakoiso ohuiksi siivuiksi, itketä siivut ja pyyhi neste siivujen pinnalta. Levitä siivut uunipellille leivinpaperin päälle, lorauttele päälle öljyä ja paahda uunissa korkeassa lämpötilassa (>200) kunnes munakoisot saavat väriä. Kaada siivut kulhoon, sekoita joukkoon silputtu yrtti, vastarouhittua mustapippuria ja öljyä, marinoi tiiviskantisessa rasiassa jääkaapissa vähintään yön yli. Sekoita välillä.
VALKOSIPULIMARINOIDUT MINIOLIIVIT (n.6-8 ruokailijalle)
1prk Pirkka minioliiveja öljyineen
pari rkl valkoista balsamicoa
pari rkl hienonnettua persiljaa
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
Kaada minioliivit öljyineen kulhoon, sekoita joukkoon balsamico, persiljasilppu ja valkosipulisilppu. Marinoi tiiviskantisessa rasiassa jääkaapissa vähintään yön yli.
FENKOLI-TIMJAMIHUNAJA-MAUSTETUT KURKUT (n.4-6 ruokailijalle)
1 fenkolin "tupsut"
1 kurkku
n.1tl (timjami)hunajaa
n. 1tl valkoista balsamicoa
Pese kurkku huolellisesti ja siivuta ohuen ohuiksi siivuiksi esim. juustohöylällä. Älä käytä kurkun siemeniä, vaan pelkkä kiinteä osa. Sekoita fenkolin tupsut, kurkkusiivut, hunaja ja balsamico keskenään, marinoi tiiviskantisessa rasiassa jääkaapissa vähintään yön yli.
FETAA JA AURINKOKUIVATTUA TOMAATTIA (n.6 ruokailijalle)
muutama ruokalusikallinen öljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja silppuna
1pkt Arla Apetina classic -juustoa kuutioina
tuoretta oreganoa
Yhdistä varovasti sekoitellen silputut aurinkokuivatut tomaatit, oregano ja juustokuutiot.
Huom! Arvioin suurin piirtein monelleko ruokailijalle nämä riittävät kevyenä maistelualkupalana, kun tarjolla on näiden lisäksi jotain muutakin, kuten leipää ja salaattia. Minioliivit kannattaa ottaa huoneenlämpöön reilusti, noin tunti ennen tarjoilua, koska niiden öljy jämähtää viileässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti