maanantai 15. elokuuta 2011

CHILI-SUKLAAKAKKU

Olen ehkä maailman surkein leipuri, mutta tällä kertaa joku jauhokeiju oli ilmeisesti heilautellut taikasauvaansa meidän keittiössä, koska tämä suklaakakku onnistui aivan täydellisesti. Muokkasin Iltalehden sivuilta löytämääni Top Chef -voittajan, Akseli Herlevin suklaakakkureseptiä lisäämällä taikinaan chiliä. Kakusta jäi ihanan tahmea ja mehevä, ja chili sopi oivallisesti tähän suklaiseen herkkuun!



125g suolatonta voita
125g tummaa suklaata
2 kananmunaa
1dl sokeria
75g jauhoja
½tl leivinjauhetta
1-4 chiliä (riippuen koosta, tulisuudesta ja omista mieltymyksistä)

Sulata suklaa ja voi mikrossa ja sekoita keskenään. Vaahdota munat ja sokeri ja lisää vaahto suklaaseokseen. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja siivilöi taikinan sekaan. Sekoita joukkoon vielä hienonnettu chili. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun pieneen (irtopohja)vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa n.20min, eli kunnes se on juuri ja juuri kypsää. Jäähdytä ja leikkaa annospaloiksi.

Suklaakakun kanssa tarjosin lime-minttu-vaniljajäätelöä ja appelsiini-raparperi-inkiväärikastiketta.


4 kommenttia:

  1. Oli aivan älyttömän hyvää ja sai kehuja rakenteesta.
    Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Tämä vaikuttaa parannetulta painokselta sellaisesta suklaakakusta jota olen tehnyt jo monta kertaa, nam!

    Kiitos ihanista ohjeista, Puolialaston!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista, ihanat lukijat :)!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...