maanantai 22. elokuuta 2011

PÄHKINÄISTÄ STRUTSIA

Ostin kaupan pakastealtaasta kaksi stutsin fileetä. Koska en ole aiemmin strutsia maistanut, piti ensin tehdä hieman taustatutkimusta ja selvittää millaiset maut lihan kanssa sopisivat. Päädyin muokkaamaan hieman Sillä sipuli -blogista löytämääni reseptiä. En voi sietää pistaasipähkinöitä, joten korvasin ne cashewpähkinöillä. Strutsin liha oli erilaista kuin mikään aiemmin maistamani liha. Todella kiinteää, mutta silti mureaa - tosin oletan, että reseptin ananasmarinadi on tarkoitettu nimenomaan mureuttamaan eikä niinkään maustamaan lihaa. Voisin kuvitella, että noin kiinteä liha on melko sitkeää ellei sitä mureuta kunnolla. Liha oli melko miedon makuista, lähempänä naudanlihaa kuin vaikkapa kanaa tai ankkaa.



2 strutsin fileetä
purkillinen ananaskuutioita soseutettuna
3/4dl öljyä
suolaa, mustapippuria
kourallinen tuoretta oreganoa
kourallinen cashewpähkinöitä

Soseuta ananaspurkin sisältö sileäksi soseeksi sekoita joukkoon öljy. Upota strutsinfileet marinadiin reiluksi vuorokaudeksi. Ota fileet huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista ja pyyhi niistä marinadit pois. Paista kuumalla valurautaparilapannulla fileisiin nopeasti pinta. Hiero fileisiin suolaa ja rutkasti rouhittua mustapippuria, taputtele päälle hienonnettua oreganoa ja veitsellä karkeaksi rouheeksi murskattua pähkinää. Paista parilapannulla uunissa 220 asteessa 10 minuuttia.

Tarjoilin strutsin portviinikastikkeen, röstiperunan ja bataatti-savujuustotornien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...