Resepti on Joanna Farrowin Maailman parhaat kastikkeet -kirjasta. Kastiketta suositeltiin kalkkunan, riistan ja ankan kanssa. Sitä tuli tällä reseptillä kaksi täyttä kastikekannullista. Mielestäni se oli turhan vahvan makuista ja kirpeää ankanrinnalle ja karpalon maku peitti täysin myös kanelin maun. Seuraavan kerran laitan karpaloita vain kourallisen.
Tästä määrästä riittää siis ainakin neljälle, vaikka käyttäisi reilusti kastiketta!
250g tuoreita tai pakastettuja karpaloita
1 kanelitanko
appelsiinin mehu ja hienoksi raastettu kuori
3rkl appelsiinimarmeladia
50g (vaaleaa muscovado)sokeria
½dl vettä
½dl appelsiinin makuista likööriä (esim. Cointreau)
Pane kasariin karpalot, kanelitanko, appelsiinin mehu ja kuoriraaste, marmeladi, sokeri ja vesi. Kuumenna sekoitellen miedolla lämmöllä, kunnes marmeladi on liuennut, lisää sitten likööri ja anna kiehua hiljalleen n.15 minuuttia. Sekoittele silloin tällöin, jotta karpalot rikkoutuvat ja kastike sakenee. Jäähdytä ja ota pois kanelitanko. Peitä kastike ja pidä jääkaapissa tarjoiluun asti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti