Lihalle on vaikeaa keksiä yhä uusia herkullisia lisukkeita. Siksipä sovelsin jo hyväksi todettua yhdistelmää Jamie Oliverin possunkyljys-ohjeesta. Päärynä, palsternakka, peruna ja valkosipuli maistuvat siltä kuin ne olisi luotu yhteen - miksei tällaista sekoitusta myydä kaupoissa valmiina?!
3 päärynää
4 palsternakkaa
5 suurehkoa perunaa
hyppysellinen silputtua tuoretta rosmariinia
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 limen mehu
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
Kuori päärynät, palsternakat ja perunat. Poista päärynöistä siemenkota ja leikkaa 4 pitkänomaiseksi lohkoksi. Leikkaa myös palsternakat 4 pitkulaiseen osaan. Siivuta perunat n.½cm siivuiksi. Sekoita rosmariini, hienonnettu valkosipuli, limen mehu ja muutama reilu loraus oliiviöljyä marinadiksi ja rouhi sekaan myllystä suolaa ja pippuria. Pyörittele päärynöitä, palsternakkoja ja perunoita marinadissa ja paista 220 asteisessa uunissa uunivuoassa noin 30-45 minuuttia, kunnes perunat ja palsternakat ovat kypsiä.
Suomeksi se on "limetti".
VastaaPoista