Superhelppo ja sikanopee lounas tai välipala!
n.400g lohifileetä
4 pitaleipää
2 kevätsipulin vartta
salaattia
tilliä
1dl sinappikurkkusalaattia
2dl kermaviiliä
suolaa, pippuria
Sekoita sinappikurkkusalaatti ja kermaviili keskenään kastikkeeksi. Silppua kevätsipuli ohuiksi siivuiksi. Leikkaa lohifilee ohuiksi siivuiksi. Paista lohifileet nopeasti kuumalla paistinpannulla, mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Lämmitä pitaleivät ja täytä salaatilla, kermaviilikastikkeella, sipulilla, tillillä ja lohella.
Lääh, yks mulle kiitos!
VastaaPoistaOli kyllä niin simppeliä ja nopeaa, että täytynee tehdä lisää pitaleipäkokeiluja, kun on tarve nopealle lounaalle :).
VastaaPoistaTeitkö pitaleivät itse? Mä en ole vielä kokeillut vaikka pitaleivistä kovasti tykkäänkin. Mitään täyjyväisempiä pitaleipiä ei taida kaupasta olla saatavilla. Jos itse tekee niin kohoaakohan esim. graham- tai spelttijauhoista tehty pitataikina yhtä hyvin kuin vehnäjauhoista tehty..
VastaaPoistaEn tehnyt itse, koska a) en tunnetusti osaa leipoa pätkääkään ja b) kyseessä oli nimenomaan mahdollisimman nopea lounas. Toki, jos osaisin, leipoisin mieluummin itse :/
VastaaPoista