sunnuntai 21. elokuuta 2011

PEKONIIN KÄÄRITTYÄ PORON ULKOFILEETÄ

Poron liha on melko rasvatonta ja kypsyy helposti mauttomaksi ja kuivaksi. Niinpä kannattaa lisätä pororuokaan rasvaa esim. pekonin muodossa ja jättää liha reilusti punertavaksi - liha on lähes raakanakin ihanan mureaa ja suussasulavan samettista. Parasta lihaa mitä olen aikoihin saanut!



paketti pekonia
2 poron ulkofileetä
kourallinen tuoretta rakuunaa
suolaa, mustapippuria

Ota liha huoneenlämpöön mielellään tunti-pari ennen kypsennystä. Poista lihasta kalvot. Puolita pekonisiivut ja levitä ne hieman limittäin folion päälle kahdeksi pohjaksi fileille. Hiero fileisiin suolaa ja vastarouhittua mustapippuria. Levitä pekonipohjalle keskelle viivaksi rakuunan lehtiä ja aseta sen päälle poron ulkofilee. Kääri folion avulla rullaksi ja kääri folio tiiviiksi paketiksi. Paista foliopötköjä 200 asteisessa uunissa n.15minuuttia ja anna sen jälkeen levätä huoneenlämmössä avaamattomassa foliopaketissa n.10minuuttia. Liha saa jäädä reilusti punaiseksi. Liha kypsyy vielä sen jälkeen kun se on otettu uunissa: 10min lepäämisen jälkeen liha on punaista, 10min myöhemmin liha on kypsynyt jo kuivaksi.

Siivuta liha ja tarjoile vaikkapa perunamuusin ja mustaherukka-punaviinikastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...