sunnuntai 7. elokuuta 2011

KATAJANMARJA-PORTVIINIKASTIKE

Tarkoituksenani oli tehdä tavallista risottoa, naudan sisäfileetä ja portviinikastiketta, mutta en jaksanut avata risottoa varten valkoviinipulloa yhden lasillisen tähden, ja kokeilin tujauttaa risottoon lorauksen giniä. Ginistä puolestaan sain ajatuksen kokeilla portviinikastikkeeseen katajanmarjoja. Niistä tulikin vekkulin raikas maku makeaan portviiniin yhdistettynä! Toimisi taatusti myös lampaan tai riistan kanssa.



2:lle

oliiviöjyä
1 suuri banaanisalottisipuli hienonnettuna
1tl härkäfondia
muutama timjaminoksa
n.1,5dl portviiniä
1tl katajanmarjoja morttelissa murskattuna
suolaa, mustapippuria
vettä


Kuullota hienonnettua banaanisalottisipulia oliiviöljyssä hetki. Lisää härkäfondi, portviini, timjaminoksat ja murskatut katajanmarjat. Kiehuttele hiljakseen noin puolisen tuntia, siivilöi ja kiehauta uudelleen - tarvittaessa lisää vettä tai kiehuta kokoon. Maista ja mausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...