tiistai 14. tammikuuta 2014

KARJALANPAISTI-KAALIPATA


600g karjalanpaistilihaa
loraus oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
3 pientä laakerinlehteä
1 rosmariinin oksa
8 maustepippuria
suolaa
3rkl härkäfondia
n.0,5l vettä

oliiviöljyä
200g punakaalia
300g valkokaalia
1 punasipuli
1 keltasipuli
1 rosmariinin oksa
muutama timjamin oksa
muutama suuri salvian lehti
suolaa
½tl valkopippuria
loraus hunajaa

1½dl ohrasuurimoita (esikypsytettyjä kokonaisia)
4dl vettä
1rkl härkäfondia

ripaus valkopippuria ja hieman raastettua sitruunan kuorta

Ota lihat ajoissa huoneenlämpöön. Puolita sipuli ja leikkaa puolikkaat noin kahdeksaan osaan päästä päähän. Kuumenna padassa öljy ja ruskista siinä nopeasti lihojen pinta. Lisää hienonnettu valkosipulin kynsi sekä sipulit, kuullota hetki ja lisää vielä rosmariinin oksa kokonaisena, maustepippurit, hieman suolaa, fondi sekä sen verran vettä, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Kiehauta ja vähennä sitten lämpöä niin, että pata porisee hiljalleen. Anna muhia 2h.

Leikkaa puna- ja valkokaali mieleisiksesi paloiksi/siivuiksi, älä kuitenkaan kovin ohuiksi suikaleiksi. Kuutioi sipuli suurehkoiksi kuutioiksi. Hienonna rosmariinin ja salvian lehdet ja nypi timjamin lehdet oksista. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja kuullota siinä hetki sipuleita. Lisää kaalit ja mausta suolalla, valkopippurilla sekä hunajalla. Nappaa lihapadasta rosmariinin oksa pois. Kaada kaaliseos pataan lihojen seuraksi ja lisää hienonnetut yrtit. Anna kuumentua taas porisevaksi ja lisää sitten ohrasuurimot, vesi ja fondi.

Anna hautua n.45-60 minuuttia, eli kunnes kaali on pehmeää ja ohra kypsää. Lisää tarvittaessa välillä vettä, mikäli nestettä on haihtunut liikaa. Ripottele valmiin annoksen päälle vähän valkopippuria ja sitruunankuoriraastetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...