torstai 2. tammikuuta 2014

HIRVIPAISTIA JA PUNAKAALIPAISTOSTA

Punakaalipaistos maistui niin hyvältä ankan kanssa, että päätin tarjota sitä myös mehukkaan hirvipaistin kanssa. Kastikkeen pyöräytin voista, jauhoista, riistaliemestä ja hirven paistoliemestä. Tarkkoja määriä en muista, joten kastikkeen reseptiä en tälläkään kertaa lisää.


hirvipaisti

n.1kg hirven paisti
öljyä
suolaa
mustapippuria
1 oksa rosmariinia
2 pientä valkosipulin kynttä
3 pientä laakerinlehteä
n.10 katajanmarjaa

Ota paisti huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista. Kuumenna paistinpannulla loraus öljyä ja paista lihaan nopeasti kaunis pinta joka puolelta. Nosta paisti uunivuokaan ja hiero pintaan hienonnettu rosmariini ja valkosipuli, pippuria, suolaa ja morttelissa murskatut katajanmarjat. Puolita laakerinlehdet ja aseta lihan pinnalle. Paina paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä 130-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 60 astetta (noin puoli tuntia). Ota liha uunista ja kääri se folioon vetäytymään noin puoleksi tunniksi. Leikkaa sitten ohuiksi siivuiksi.


punakaalipaistos

vajaa kilo punakaalia hyvin ohuina suikaleina
2 punasipulia
loraus neitsytoliiviöljyä
3 hyppysellistä sormisuolaa
muutama rouhaisu mustapippuria
2rkl härkäfondia
1rkl hunajaa
loraus balsamiviinietikkaa

Suikaloi punakaali - tähän tarkoitukseen sopii mitä mainioimmin esim. lihaleikkuri. Puolita punasipulit ja leikkaa nekin ohuiksi suikaleiksi. Lorauta suureen pannuun tai kasariin oliiviöljyä ja kuullota siinä sipuleita hetki. Lisää punakaali ja sekoittele. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää härkäfondi ja sekoittele taas. Lisää vielä loraus hunajaa ja anna hautua rauhassa matalalla lämmöllä kannen alla puolisen tuntia, tai vähän ylikin. Kun punakaali on hautunut sopivan pehmeäksi, lorauta vielä joukkoon vähän balsamiviinietikkaa, sekoita ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...