tiistai 28. tammikuuta 2014

PIZZAPERJANTAI

Vietimme pitkästä aikaa pizzaperjantaita ja tällä kertaa pyöräytin välimerellisiä pizzoja. Italian ja esoanjan herkuilla täytetyistä pizzoista tuli maukkaita, mutta kreikkalainen pizza vei kielen mennessään ja nousi suosikkipizzojeni kärkisijoille. Harmi, että pizzasta tuli napattua vain pari surkeaa kännykuvaa. Kuvassa pizza näyttää siltä kuin siinä olisi liikaa täytteitä, mutta täytteitä on itseasiassa juuri sopivasti ja ne sopivat toisiinsa loistavasti - riehaannuin vain nälkäisenä lappamaan kaiken jogurttikastikkeen pizzan päälle...


Pizzapohjan ohje löytyy TÄÄLTÄ.

oliiviöljyä

2 karitsan sisäfilettä
suolaa, mustapippuria
muutama ohut siivu munakoisoa
½ punasipuli
tomaattikastiketta
pari pientä kourallista mozzarellaraastetta

1dl Lindahlsin partaäijäjogurttia
½ nippua minttua
pari tl sitruunamehua
1 valkosipulin kynsi
ripaus suolaa

muutama kivetön kalamataoliivi
n. 100g luomufetaa
muutamia basilikanlehtiä

Valmista jogurttikastike. Raasta tai hienonna hyvin hienoksi valkosipulin kynsi. Hienonna minttu. Sekoita minttu ja valkosipuli jogurttiin ja mausta makusi mukaan suolalla ja sitruunamehulla. 

Leikkaa munakoisosta ohuita (alle ½cm) siivuja, itketä ne ja pyyhi talouspaperilla. Sipaise siivujen pintaan hieman oliiviöljyä ja paista niihin parilapannulla kauniit raidat. Hiero karitsanfileisiin kevyesti suolaa ja mustapippuria ja paista niihin hyvin nopeasti kuumalla parilapannulla ruskea pinta, mutta jätä sisältä selvästi raa'aksi. Anna levätä leikkuulaudalla. Siivuta punasipuli ohuiksi renkaiksi.

Levitä kohonneen pizzapohjan päälle tomaattikastiketta ja mozzarellaraastetta. Siivuta karitsanfileet vinottain n.½cm siivuiksi. Levitä pizzan päälle munakoisosiivut, fileesiivut, oliivit ja punasipulirenkaat. Murustele päälle fetaa ja paista 225-asteisessa uunissa pizzakivellä n. 7min, kunnes pizzapohja on kypsä ja feta on sulanut ihanasti. Ota pizza uunista, lusikoi pizzan päälle nokareittain jogurttikastiketta ja viimeistele basilikan lehdillä. 

HERKUTTELE!

1 kommentti:

  1. Kreikkalainen pizza kuulostaa niin omituiselta, että sen on pakko olla todella hyvää. Kokeillaan ehdottomasti !

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...