torstai 2. tammikuuta 2014

MAKSAPATEE

Olipa kerran synkkä ja myrskytön yövuoro töissä. Hereillä pysyäkseni päädyin selailemaan lehdistä reseptejä, ja bongasin tämän maksapateen reseptin Kotiliedestä 25/2013. Suhtaudun hyvin epäilevästi maksaan ja kaikkiin kylminä tarjottaviin pateehässäköihin, mutta annoin tälle reseptille mahdollisuuden. Ennakkoluuloni kaikkosivat hetkessä. Patee oli todella miedon makuista ja hyvää. Alkuperäisestä reseptistä tulee 10 annosta, tässä noin puolet alkuperäisestä, reseptiä on hieman muokkailtu.


300g broilerin (tai vasikan) maksaa
paketti pekonia
½ sipuli
1 valkosipulin kynsi
tilkka öljyä
4 viipaletta paahtoleipää
1,5dl kuohukermaa
2 pientä luomukananmunaa
½tl suolaa
valkopippuria
hyppysellinen timjamia, rosmariinia, salviaa ja meiramia
½rkl konjakkia (puolialastomaan tapaan ihan vaan jallua)

Sulata pakastettu broilerinmaksa siivilässä. Vuoraa pitkänomainen leipävuoka pekonilla. Silppua sipuli ja valkosipulin kynsi. Kuullota sipulit öljytilkassa. Pane leipäviipaleet monitoimikoneeseen kerman kanssa ja anna liota hetki. Lisää muut ainekset koneeseen ja pyöritä muutama minuutti, jotta seos kuohkeutuu tasaiseksi massaksi.

Kaada seos vuokaan pekoniviipaleiden päälle (ja kääntele pekonien päät seoksen päälle - halutessasi voit jauhaa ylimääräisen pekonin pateemassan sekaan monitoimikonevaiheessa).


Peitä vuoka foliolla. Aseta vuoka uunipellille (tai uunivuokaan) ja kaada pellille vettä. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Nosta vuoka vesihauteesta ja kypsennä pateeta uunissa ritilän päällä noin 15 minuuttia. Anna pateen jäähtyä hieman ja kumoa se vadille.

Itse tarjosin pateeta voissa rapeaksi paistetun joululimpun, lämpimän punasipulihillokkeen ja jäisten karpaloiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...