Kokeilin taas Stockan herkun reseptiä, hyvää oli!
500 g maa-artisokkia
1 Rosamunda-peruna
7 dl lihalientä
tuoretta timjamia
suolaa
valkopippuria myllystä
1 dl kermaa
Pinnalle
Löysäksi vatkattua kuohukermaa
piparjuuritahnaa
suolaa, sokeria
timjaminoksa
Kuori ja kuutioi artisokat ja peruna. Pane ne heti sitruunalla maustettuun kylmään veteen, jotta ne eivät tummu. Keitä valutetut juurekset suolalla, timjamilla ja pippurilla maustetussa lihaliemessä kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella aivan sileäksi, tarkista suola ja pyöristä maku tilkalla kermaa.
Keiton voi valmistaa etukäteen ja kuumentaa juuri ennen tarjoilua. Annokset tarjoillaan kuumilta lautasilta piparjuuritahnalla, suolalla ja sokerilla maustetulla kermalla sekä timjaminoksalla koristeltuina. Ohuet näkkileivät sopivat lisäkkeeksi.
Kermanokare näyttää ihan Etelä-Amerikalta. :D
VastaaPoista