sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

APPELSIINI-SUKLAA TIIKERIJUUSTOKAKKU


Sain inspiraation ja toteutusidean Kitiseltä, joka pohdiskeli tiikerikakun valmistamista ja on blogissaan toteuttanut hauskasti juustokakun kahdella täytteellä "raidoittain". Lisäksi mulle iski hirveä hinku kokeilla suklaa-appelsiini -makuyhdistelmää vaikken siitä itse yleensä välitäkään. Kuinka ollakaan, maut naksahtivat kuitenkin ihmeen hyvin kohdalleen ja vaikka itse sanonkin, kakusta tuli melkoisen namia! Itse tein näistä aineista kaksi pienempää kakkua, mutta uskon että pohjasta ja täytteistä riittää sopivasti yhteen isoon kakkuun.

Pohja:
350g dominokeksejä
50g voita

Appelsiinitäyte:
200g mascarponea
1 vaniljatanko
1dl tomusokeria
2 appelsiinin kuori raastettuna
100g Fazerin valkoista leivontasuklaata
1 appelsiinin mehu

½ appelsiinin mehu
5 liivatetta

1dl kuohukermaa

Suklaatäyte:
200g mascarponea
1dl (kaakao)tomusokeria
100g Fazerin tummaa premium leivontasuklaata

½ appelsiinin mehu
3 liivatetta

3dl kuohukermaa

Päälle:
Suklaata ja/tai appelsiinin kuorta

Viritä halkaisijaltaan 25cm kokoiseen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Hienonna monitoimikoneessa Dominot ja lisää sekaan sulatettu voi. Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle. Laita 8 liivatelehteä kylmään veteen pehmenemään.

Valmista sitten täytteet. Vatkaa 4dl kuohukermaa jämäkäksi vaahdoksi. Raasta kahden mehukkaan appelsiinin kuori hienoksi mössöksi (vain ohuen ohut oranssi osa!) ja purista appelsiineista mehut kippoon talteen. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet talteen veitsen terällä.
Appelsiinitäytettä varten vatkaa sähkövatkaimella sekaisin 200g mascarponea, 1dl tomusokeria, vaniljatangosta veitsellä raaputetut siemenet, 1 appelsiinin mehu (eli puolet puristamastasi appelsiinimehusta) sekä raastettu appelsiinien kuori.
Suklaatäytettä varten vatkaa sähkövatkaimella (puhtailla vispilöillä - onneksi mulla on kahdet niin on helppo vaihdella kun vatkailee kahta eri täytettä vuorotellen) 200g mascarponea ja 1dl (kaakao)tomusokeria.

Sulata varovasti valkosuklaa ja tumma suklaa, varmista että sula suklaa on suurin piirtein sormen lämpöistä. Vatkaa sitten appelsiinitäytteeseen valkosuklaa ja suklaatäytteeseen tumma suklaa. Appelsiiniseoksen kuuluu jäädä juoksevammaksi - suklaaseos on tässä vaiheessa hyvin paksua.
Jaa 1 appelsiinin mehu (eli puolet puristamastasi appelsiinimehusta) kahteen kuppiin ja kuumenna mikrossa (tai kuumenna kattilassa ja jaa kahteen kuppiin). Purista ylimääräinen vesi liivatteista ja liuota toiseen kuppiin 5 liivatetta, toiseen 3. Varmista että liivatteet sulavat mehuun tasaisesti eikä mehuun jää liivatteen paloja. Pidä huoli että muistat kummassa kupissa on enemmän liivatteita! Jäähdytä liivateseokset sormen lämpöisiksi. Vatkaa viiden liivatteen seos ohuena nauhana appelsiinitäytteen sekaan ja kolmen liivatteen seos ohuena nauhana suklaatäytteen sekaan. Sekoita varovasti mutta huolellisesti n.1/4 vatkaamastasi kermasta appelsiiniseokseen ja n.3/4 suklaaseokseen.
Visko lusikalla epämääräisiä nökäreitä suklaaseoksesta Dominopohjan päälle irtopohjavuokaan. Valuta väleihin appelsiiniseosta.
Voit lisätä vielä täytteitä "ensimmäisen kerroksen" päälle.
Tasoita pinta.
Anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai mielellään seuraavaan päivään. Irrota varovasti vuoasta. Vuole suklaasta päälle kiehkuroita ja/tai vuole appelsiinista kuorta ohuena kiehkurana koristeeksi.
Tarjoa kahvin kera pieninä annospaloina (makeaa!).

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...