sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

FETA-PINAATTIKÄÄRÖ


Kehittelin kreikkalaishenkisen viikonloppuaamiaisen, johon kuului kahvin ja tuoremehun lisäksi itse maustettua jogurttia ja tällaisia filotaikinarullia.

4kpl

n.1/2pkt filotaikinaa (5 isoa filotaikinalevyä)
pari desiä miedon makuista, laadukasta ekstraneitsyt oliiviöljyä
1pkt Arlan Apetinaa (se vihreä nestekartonkikuutio)
muutama kourallinen tuoretta, huuhdeltua pinaattia
suolaa, pippuria

Sekoita monitoimikoneessa feta ja pinaatti melko tasaiseksi tahnaksi, maista mausta mieleiseksesi suolalla ja pippurilla.
Voitele sulaneet filotaikinalevyt siten, että voitelet öljyllä puolikkaan levyn ja taitat voitelemattoman puolikkaan sen päälle. Tee samoin seuraavalle filotaikinalevylle ja nosta edellisen päälle.
Kun olet pinonnut näin kolme filotaikinalevyä, levitä puolet fetaseoksesta filotaikinakasan toiseen reunaan.
Rullaa kääröksi ja tee toinen samanlainen käärö. Puolita molemmat kääröt, voitele vielä öljyllä pinta.
Paista 225 asteisessa uunissa noin vartti, kunnes taikina on kypsää ja kääröjen pinta saanut väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...