sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

KREIKKALAISET MUNAKOISORULLAT


Stockmannin mainoslehtisestä bongattu resepti, tosin hiukan pidemmän kaavan mukaan valmistettuna, koska en vaivautunut ajelemaan varta vasten yli sataa kilometriä hakeakseni Stockan herkusta kaikkia aineksia. Enpäs muista koskaan syöneeni näin täyttävää ja herkullista vegeruokaa (en siis ole kovin suuri vegeruuan ystävä vaan pidän hyviä vegeannoksia lähinnä alkupaloiksi sopivina - tämä maistui ihan pääruokana)!

3 isoa munakoisoa
suolaa
200g President petits chevres doux -vuohenjuustotuorejuustoa
1rkl oreganoa 1rkl rosmariinia, 1rkl salviaa, 1rkl kirveliä, 2 laakerinlehteä
ekstraneitsyt oliiviöljyä
parmesaaniraastetta

1tlk säilöttyjä kokonaisia tomaatteja
puttanesca-kastiketta reseptin mukainen annos
1 dl vettä

pippuria
suolaa

Leikkaa munakoisot pituussuuntaan 1 cm paksuiksi viipaleiksi.
Asettele vuokaan pinoiksi ja ripottele suolaa kerroksien väliin. Anna kostua puoli tuntia.
Valmista sillä aikaa puttanesca-kastike.
Kaavi sitten kaikki neste munakoisoviipaleilta. Grillaa jokainen viipale parilapannulla oliiviöljyssä.
Muserra n.½ "siivu" vuohenjuustoa jokaisen grillatun munakoisosiivun päälle (laske munakoisosiivut ja jaa vuohenjuusto sen mukaan). Hienonna yrtit ja laakerinlehti mausteseokseksi ja ripottele sitä munakoisosiivuille.
Kääri rullalle.

Kaada puttanesca-kastike sopivan kokoiseen uunivuokaan. Kuutioi/paloittele säilötyt tomaatit puttanesca-kastikkeen päälle, lado tomaattipalat tasaisesti puttanescan päälle, kaada päälle tomaattinesteet tölkistä, huudo tölkki desillä vettä ja kaada vesikin vuokaan.
Aseta munakoisorullat kastikkeen päälle, sauma alaspäin.
Mausta vastajauhetulla pippurilla ja pikkuripauksella suolaa. Valuta reippaasti oliiviöljyä rullille ja viimeistele parmesaaniraasteella.
Paista 170-asteisessa uunissa 1 tunti. Tarjoa focaccian kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...