perjantai 11. maaliskuuta 2011
FROMAGE FEUILLETÉ (juustonyytti salaattipedillä)
Ihan pöhkön herkullinen Stockan herkun resepti. Juuston pehmeys, ilmakuivatun kinkun suolaisuus, filotaikinan ohut rapeus, salaatin raikkaus ja balsamicon kirpeys täydensivät ihanasti toisiaan. Käytin selvästi erilaista tuorejuustoa kuin alkuperäisessä reseptissä, koska käyttämäni tuorejuusto ei ollut leikattavissa pötköissä vaan se oli kermaisen kuohkeaa tuorejuustomassaa, tosi herkkua! Me söimme tällaiset nyssäkkäsalaatit illalliseksi punaviinin kanssa, mutta aion kyllä vielä valmistaa tätä joskus alkupalaksi illallisella ystäville. Stockan alkuperäisen reseptin löytää linkistä, tässä oma yksinkertaistettu versioni.
Rucolaa ja tammenlehväsalaattia revittynä
2 pkt President Rondelé vuohen tuorejuustoa
4 siivua ilmakuivattua kinkkua
4 filotaikinalevyä
reilusti (n.1dl)saksanpähkinäöljyä
balsamicoa
suolaa ja mustapippuria myllystä
Huom! Varaa filotaikinan rauhassa sulattamiseen noin tunti! Valmista ensin juustonyytit. Pyöritä tuorejuustosta 4 palloa. Kääri ilmakuivatun kinkun siivu varovasti suojapaperia apuna käyttäen jokaisen pallon ympärille.
Sivele puolet filotaikinalevystä säästeliäästi saksanpähkinäöljyllä, käännä toinen puoli voidellun puolen päälle ja sivele sekin öljyllä.
Aseta juusto-kinkkunyytti filotaikinalevyn keskelle ja nosta taikinan reunat nyytin ympärille pussukaksi, ruusukkeeksi. Sivele paketti vielä pähkinäöljyllä.
Paista juustonyttejä n.5 minuuttia 225-asteisessa uunissa kunnes taikinakuori on saanut väriä. Pyöräytä sillä välin balsamicoa revityn salaatin sekaan ja annostele salaatti lautasille. Laita yksi juustonyytti jokaiselle lautaselle salaattipedin päälle. Viimeistele suolalla ja pippurilla ja vie tarjolle välittömästi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aika mahtavalta ohjeelta vaikuttaa... Todella näyttävä esim. alkuruokana illallisilla :) Täytyy pistää korvan taakse vastaisuuden varalle.
VastaaPoista