sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

TÄYDELLINEN SISÄFILEPIHVI


n.150g naudan sisäfileetä per ruokailija
laadukasta öljyä (ekstraneitsyt oliiviöljy)
suolaa ja mustapippuria myllystä

Ota liha huoneenlämpöön reilusti ennen paistamista - ihan vähintään puoli tuntia aiemmin, mieleluummin vaikka useampi tunti. Poista sisäfileestä mahdolliset kalvot ja leikkaa lihasta paksuja (5cm) pihvejä. Hiero pintaan öljyä, suolaa ja pippuria ja paina pihvejä samalla hieman kokoon käsin, niin että pihvin paksuudeksi tuleen.3cm. Kuumenna uuni 160 asteeseen (höyryuunissa 30-60% kosteus). Paista nopeasti pihveihin kaunis, ruskea pinta hyvin kuumalla (parila)pannulla. Halutessasi, voit paistaa pihvit voissa tavallisella pannulla. Kypsennä mieleiseksesi uunissa (medium = n.5min) ja anna levätä hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

Pihvi kypsyy vielä levätessään, joten voit jättää pihvin hieman alle mieleisesi kypsyyden paistovaiheessa. Master Chef Australiassa pihvejä lepuuteltiin kyljellään, jotta nesteet valuvat pihvin sisällä eivätkä valahda ulos.

Pihvin kypsyyden oppii tunnustelemaan sormella, kun tarpeeksi harjoittelee. Myötäävä, pehmeä pihvi, joka jää ehkä jopa hieman kuopalle painaessa, on raaka. Kimmoisan myötäävä pihvi on medium ja napakka pihvi on (yli)kypsä.

Älä missään nimessä:
- paista jääkaappikylmää lihaa
- laita liikaa lihaa pannulle kerralla vaikka valmistaisit pihvejä isommallekin porukalle (pannu jäähtyy)
- laita lihaa pannulle ennenkuin pannu on erittäin kuuma
- yritä paistaa paksua pihviä sopivaksi pannulla, ohuemman pihvin paistaminen onnistuu kyllä pannullakin

2 kommenttia:

  1. Hei! Kuulostaa hyvältä. Mikä kastike sulla on tuossa? Löytyykö sen reseptiä jostain?

    VastaaPoista
  2. Bearnaisekastike, löytyy kyllä blogista.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...