sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

PUTTANESCA -KASTIKE

Pasta puttanescan, eli "huoran pastan" nimen syntytarinasta olen kuullut parikin eri versiota. Oli pastakastike sitten tarkoitettu houkuttelemaan lisää asiakkaita, raavittu kokoon kiireessä käsillä olevista aineista asiakkaiden välissä tai kehitelty aineksista joihin köyhällä naisella oli varaa, herkullista tämä pastakastike joka tapauksessa on!



ekstraneitsyt oliiviöljyä
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
½ - 1 tl chilihiutaleita
1rs anjovisfileitä
1 tlk (luomu)tomaattimurskaa
4rkl kapriksia
1dl kivellisiä kalamataoliiveja
kourallinen persiljaa


Poista kalamata-oliiveista kivet (iske veitsen syrjällä oliivia niin että oliivi "halkeaa" ja saat napattua kiven pois). Hienonna oliiveja vielä hieman (niin että oliivin palat ovat n.1/4 oliivin kokoista silppua).


Hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet.


Kuullota ne kattilassa tai suurella pannulla oliiviöljyssä. Lisää chili ja ja sekoittele hetki. Lisää sitten anjovikset ja sekoita hetki kunnes anjovikset hajoavat pannulla mössöksi.


Lisää tomaattimurska ja kaprikset. Anna muhia 5-10min.

Lisää oliivit ja persiljasilppu. Tarjoile pastan kanssa.

1 kommentti:

  1. Kiitos reseptistä! Tekisin juuri niitä Stockan munakoisorullia, mutta kuitenkin mielelläni alusta alkaen itse. Paljon hauskempaa niin!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...