sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

BÉARNAISEKASTIKE


15g tuoreita rakuunan oksia (=yhden suurehko rakuunaruukku)
2 salottisipulia silputtuna
3rkl valkoviinietikkaa
½tl mustapippuria
1rkl vettä
3 munankeltuaista
200g suolatonta voita pehmenneenä, kuutioituna
suolaa ja pippuria


Silppua rakuuna.



Pane neljäsosa silpusta pieneen kattilaan salottisipulisilpun, etikan, pippurin ja veden kanssa.



Kuumenna kuplivaksi ja keitä sen verran että nestettä on jäljellä ruokalusikallinen. Anna hieman jäähtyä, mutta älä seisota niin että neste imeytyy sipuleihin. Laita kasariin muutaman sentin verran vettä ja kiehauta se. Pane munankeltuaiset kuumuudenkestävään kulhoon, joka mahtuu kasariin mutta ei osu pohjastaan veteen. Pane kulho kasariin hiljalleen kiehuvan veden ylle ja lisää keltuaisten sekaan siivilän läpi valutettu etikkaseos.



Sekoita hyvin ja lisää ensimmäinen voikuutio sekoittaen koko ajan.


Kun voi on sulanut, lisää seuraava kuutio edelleen sekoitellen.



Jatka näin loppuun saakka yksi kuutio kerrallaan kunnes kastike on paksua ja kiiltävää. Lisää lopuksi loppu tuore rakuunasilppu, mausta suolalla ja pippurilla, maista ja mausta makusi mukaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...