tiistai 27. syyskuuta 2011

SAHRAMILLA, CHILILLÄ JA SALVIALLA MAUSTETTU KURPITSARISOTTO


Onpa ollut hiljainen bloggailu- ja kokkailusyksy. Uusia ideoita on kyllä muhinut mielen sopukoissa, mutta työpaineet ovat vieneet kaiken energian keittiön puolelta.

Kurpitsa on minulle täysin uusi tuttavuus, bongasin sellaisen nyt ensimmäistä kertaa kaupassa ja muistin joskus nähneeni jonkun tv-kokin tehneen siitä risottoa. Lyhyen googlettelun jälkeen päätin soveltaa paria reseptiä ja luoda ihan omanlaiseni annoksen. Kurpitsarisotto yllätti positiivisesti, odotin jotain makeahkoa mömmöä, mutta maut olivatkin mukavasti balanssissa.

Luokittelen nyt tämänkin reseptin vegeruuaksi, koska reseptiä on helppo soveltaa laktovegetaristille sopivaksi jättämällä vain pekonikoristeet pois ja korvaamalla kanaliemen kasvisliemellä.

2-3 annosta, valmistusaika n.1h

n.1l kurpitsaa pieninä kuutioina
voita
oliiviöljyä
hyppysellinen sahramia
1 kuivattuu chili
kourallinen salvian lehtiä

1 iso banaanisalottisipuli
2dl Arborio -risottoriisiä
suolaa
1 lasillinen kuivaa valkoviiniä
n.1l kana(tai kasvis-)lientä
suuri kourallinen parmesaania raasteena
(2 pekonisiivua per annos)

Kuumenna pannussa nokare voita ja loraus oliiviöljyä. Lisää noin puolet kurpitsakuutioista ja kääntele niitä kuumalla pannulla kunnes ne ovat pehmeitä ja saavat hieman väriä. Hienonna chili morttelissa ja lisää se, sekä hyppysellinen sahramia kuutioiden sekaan ja kääntele vielä hetki. Soseuta silkkiseksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Laita sivuun odottelemaan.

Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Kuumenna pannulla taas nokare voita ja loraus oliiviöljyä, pyöräyttele siinä loput kurpitsakuutuot ja kaada leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja laita uuniin. Kun kuutiot ovat vielä hieman napakoita, lisää pellille salvian lehdet (säästä muutama annoksen koristeluun) ja lirauta niidenkin päälle hieman öljyä. Nosta uunin lämpö 230 asteeseen, paista pari minuuttia ja lisää pellille pekonisiivut. Paista kunnes kurpitsakuutiot ovat sopivan kypsiä (eivät vielä hajoa) ja pekoni rapeaa. Valmista uunikurpitsojen kanssa samanaikaisesti risottoa.

Kuumenna loraus öljyä kasarissa ja kuullota siinä banaanisalottisipulisilppua hetki. Lisää sitten riisi ja kuullota kunnes riisin pinta kiiltää, älä anna riisin saada väriä. Lisää valkoviini ja kiehauta niin että alkoholi haihtuu ja viini alkaa imeytyä riisiin. Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää kauhallinen kuumaa kanalientä sekä hyppysellinen suolaa. Pienennä lämpöä ja anna nesteen imeytyä hiljalleen riisiin ja sekoittele, jotta riisistä irtoaa tärkkelystä joka tekee risotosta samettisen. Jatka kanaliemen lisäämistä hiljalleen kauhallinen kerrallaan suolahyppysellisen kera kunnes riisi on sopivan kypsää eli pureskeltavaa, muttei raakaa. Kaikkea nestettä ei välttämättä tarvitse lisätä - koostumus ratkaisee.

Kun riisi on sopivan kypsää, lisää kurpitsasose ja kuumenna. Lisää parmesaaniraaste ja vielä pari nokaretta voita. Sekoita kunnolla niin että voi ja parmesaani sulavat tasaisesti risottoon. Lisää uunikurpitsakuutiot ja salvia risoton joukkoon. Annostele lautasille. Koristele rapealla pekonilla ja tuoreilla salvianlehdillä. nauti hyvän punaviinin kanssa.

keskiviikko 7. syyskuuta 2011

HELMIPUURO MAMUANG

Helmipuuroa kookosmaitoon - mitä siitäkin tulee?



Herkkua. Idea lähti siitä kun mies helmipuuroa maistettuaan sanoi sen muistuttavan kovasti erästä Thaimaassa maistamaamme jälkiruokaa, jossa oli kuumassa kookosmaidossa kelluvia riisijauhoista valmistettuja värikkäitä palloja. Päätin kokeilla keittää helmipuuron kookosmaitoon, ja maustaa sen samaan tapaan kuin toisen thaimaalaisen jälkiruokaherkun, khao niaow ma muangin - makean tahmariisin kookosmaidolla ja mangolla. Lopputulos oli onnistunut, kelpaa makeaksi aamupuuroksi tai thaihenkisen aterian jälkkäriksi.

6dl kookosmaitoa
1½dl perunasuurimoita
1rkl palmusokeria
1tl sokeria
n.1/4tl suolaa
muutama siivu säilykemangoa
mantelilastuja

Kiehauta kookosmaito ja ripottele sekaan perunasuurimot. Keittele suurimoita 8 minuuttia välillä sekoitellen. Sekoita joukkoon sokerit, ota kattila liedeltä ja hauduta kannen alla vielä 3 minuuttia. Lisää suola, sekoita hyvin ja annostele jälkiruokakulhoihin. Siivuta päälle mangoa ja ripottele koristeeksi mantelilastuja. Tarjoile lämpimänä.

maanantai 29. elokuuta 2011

KADONNEEN THAI-MAUN METSÄSTYS

Usein minulta kysytään, mistä hankin ainekset thairuokiin. Suureksi ilokseni suomalaisten markettien thaimaustevalikoima on viimeaikoina kasvanut huomattavasti enkä joudu enää vastaamaan raahanneeni kassitolkulla aineksia Thaimaasta asti.

Moni haluaisi kokeilla thairuokien valmistusta, mutta luovuttaa jo reseptiä lukiessa: kalakastiketta, kaffirlimeä, galangaa?! Ilouutisia: näitä löytyy ainakin suuremmista Prismoista ja Citymarketeista. Etsintää helpottaakseni listaan nyt joitain mausteita, yrttejä ja tahnoja, joita kannattaa kaappiin haalia mikäli thairuokaa aikoo valmistaa. Thaimaalaisten, erikoisempien ainesten lista on lähes loputon, joten paneudun nyt lähinnä niihin joita blogini resepteissä on käytetty. Merkkejä on monia, kuten Fine Foodsin Spice Up! ja Wok’n roll, Santa Maria, Blue Dragon jne, ja useita tuotteita löytääkin eri merkkisinä. Listaan kuitenkin vain ne, jotka olen varmuudella kaupassa nähnyt. Lisäksi olen linkittänyt joitain harvinaisempia tuotteita Siam Housen verkkokaupasta, josta saa kätevästi ja nopeasti aitoja thaituotteita kohtuulliseen hintaan. Aineksia löytyy taatusti muistakin kaupoista, mutta tein tätä kirjoitusta varten täsmäiskun keskikokoiseen Citymarketiin ja suurehkoon Prismaan.

Yritän myös keksiä harvinaisemmille aineksille jonkin korvaavan vaihtoehdon, jos etsinnät eivät vinkeistä huolimatta tuota tulosta. En vastaa tekstissä mahdollisesti esiintyvistä virheistä tuotteiden ja hintojen suhteen.




CURRYTAHNAT

Currytahnoja on monenlaisia. Voit valmistaa niitä itse tai ostaa valmiina purkista. Yleisimmät ja parhaiten saatavilla olevat thaimaalaiset currytahnat ovat punainen, vihreä ja panangcurrytahna. Tahnojen vahvuudessa on huomattavia eroja – toisia tarvitsee vain pienen nokareen, toisia ruokalusikallisia. Tahnoja käytetään tietenkin curryihin, mutta myös mm. keittoihin. Yleensä currytahnaa käytetään yhdessä kookosmaidon kanssa ruuanlaitossa.

Ruokia:
Pähkinäinen panang nya
Sataykastike
Khao Soi

Mistä löytää?
Lähes kaikista kaupoista.
Spice Up punainen currytahna 100g, 1,95e (Prisma, Citymarket)
Spice Up vihreä currytahna 100g, 1,65e (Prisma, Citymarket)
Spice Up panang currytahna 100g (Prisma)
Spice Up massaman currytahna 100g (Prisma)
Santa Maria Red Curry Paste 110g, 2,38e (Citymarket)
Santa Maria Green Curry Paste 110g, 2,19e (Citymarket)
Pirkka punainen ja vihreä currytahna, 110g, 1,59e (Citymarket)


GALANGA / GALANGAL

Galangajuuri muistuttaa sukulaistaan inkivääriä, mutta on maultaan voimakkaan pippurinen. Tuoreesta galangasta saat parhaan maun, mutta valitettavasti saatavuus on Suomessa hyvin heikko. Kuivattuja galangasiivuja saattaa löytyä etnisistä kaupoista. Kuivatut siivut liotetaan kuumassa vedessä ennen käyttöä. Galangaa löytyy nykyään myös murskana, mutta murskaa tulee käyttää varovasti, sillä tavallisesti tuoretta juurta käytetään keitoissa siivuina, joita ei kuulu syödä vaan ne ovat vain tuomassa makua ruokaan.

Ruokia:
Tom kha kai
Chiang Main porsascurry
Punainen porsascurry

Mistä löytää?
Spice Up galangaltahna 110g (Prisma)

Korvaa tarvittaessa galanga inkiväärillä, etenkin keitoissa. Currytahnoihin galangamurska sopii hyvin.


INKIVÄÄRI

Inkivääriä löytyy varmasti lähes kaikkien kauppojen tuorehyllystä. Tällä voimakkaalla, kirpeän tulisella juurikasvilla voit tarvittaessa korvata myös sukulaisensa galangan. Inkivääriä käytetään usein ohuenohuiksi lastuiksi leikattuna tai tulitikkumaisina suikaleina curryissa, keitoissa ja pikapaistetuissa ruuissa. Inkivääriä on saatavana myös murskana, mutta sen käyttöä suosittelen lähinnä currytahnojen valmistuksessa.

Ruokia:
Pikapaistettua inkivääripossua
Chiangmailainen porsascurry

Mistä löytää?
Tuoreena monista kaupoista.
Spice Up inkivääritahna 110g (Prisma)


KAFFIRLIME JA KAFFIRLIMEN LEHDET

Kaffirlime on tavallista limeä miedompi ja makeampi, mutta tavallisen limen tapaan sitä käytetään antamaan ruokaan hapokkuutta ja sitruksen makua. Kaffirlimetteihin en ole Suomessa törmännyt, mutta kaffirlimen lehtiä saa mm. hiutaleina ja kokonaisina kuivattuina. Kaffirlimen lehdillä on omaperäinen raikas maku, eikä makua pysty jäljittelemään muilla raaka-aineilla. Lehtiä käytetään kokonaisina keittoihin ja silputtuna mm. salaatteihin. Tuoreet lehdet kestävät hyvin pakastamisen. Limen mehu lisätään kuumiin ruokiin yleensä viimeisenä juuri ennen tarjoilua, jottei sen maku kärsi.

Ruokia:
Tom kha kai
Laab kai
Pähkinäinen panang nya

Mistä löytää?
Spice Up kuivattu kaffirlimetin lehti 3g, 1,79e (Prisma)
Santa Maria kaffirlimen lehtiä hiutaleina 6g (Prisma ja Citymarket)
Pirkka kuivattu kaffirlimetinlehti 3g
Pakastettuja kaffirlimen lehtiä 100g, 1,85e, (Siam Housen myymälästä)

Korvaa kaffirlimen kuori tai mehu tavallisella limellä. Hätätapauksessa voit raastaa tai leikata limen kuorta lisämauksi salaattiin tai keittoon, ellet löydä kaffirlimen lehtiä.


KALAKASTIKE

Kalakastiketta käytetään thaimaassa suolan sijasta ja niinpä sitä tuleekin lähes kaikkiin thairuokiin. Kastikkeen haju on luotaantyöntävä, mutta ruuassa sen ei kuulu maistua vahvasti, joten ei syytä huoleen, vaikka ajatus voimakkaanhajuisesta kastikkeesta ruuassa saisi vatsan kääntymään. Perinteisesti kalakastike valmistetaan pienistä suolatuista kaloista kypsentämällä auringossa käyttämällä, mutta markettikastikkeet on toki valmistettu kalasta uuttamalla.

Mistä löytää?
Nykyään monista kaupoista.
Spice Up kalakastike 200ml, 1,90e (Prisma)
Santa Maria Fish Sauce 200ml
Kalakastike 700ml, 2e (Siam House verkkokauppa)

Kala-allergikko voi korvata kastikkeen esim. soijakastikkeella.


OSTERIKASTIKE

Kuten kalakastike, mutta valmistettu ostereista. Maku on miedompi. Käytetään useissa thairuuissa, etenkin pikapaistetuissa.

Ruokia:
Pikapaistettua kanaa ja basilikaa
Pikapaistettua naudanlihaa ja basilikaa
Pad Thai

Mistä löytää?
Wok ’n roll osterikastike 200ml, 2,55e (Prisma)
Santa Maria Oyster sauce 200ml

Korvaa osterikastike tarvittaessa makealla soijakastikkeella, teriyakikastikkeella tai hieman pienemmällä määrällä kalakastiketta ja ripauksella sokeria.


PALMUSOKERI

Palmusokeria käytetään useissa thairuuissa makeutuksena sekä taittamassa, tasapainottamassa ja korostamassa muita makuja. Palmusokeria saa erikokoisina kovina kakkuina ja pehmeämpänä versiona rasioissa.

Ruokia:
Karamelliporsas
Grillatut siankyljet
Som Tam

Mistä löytää:
Palmusokeri 400g, 2,80e (Siam Housen verkkokauppa)

Jos et löydä palmusokeria ja sitä tulisi ruokaan enemmän kuin yksi ruokalusikallinen, käytä fariinisokeria tai ruokosokeria. Hyvin pieniä määriä käytettäessä voit yhtä hyvin käyttää tavallista sokeria.


SITRUUNARUOHO

Sitruunaruohoa käytetään myös monissa thairuuissa. Sen maku ja tuoksu on omalaatuisen sitrusmainen ja raikas, mutta ei kirpeä. Sitruunaruoho on pitkä, kova ja kuituinen varsi, jota käytetään joko hienonnettuna, viipaloituna tai paloina. Salaatteihin puumaisesta varresta käytetään pehmein alaosa hienonnettuna, keittoihin vartta lisätään suurempina paloina eikä sitä kuulu syödä. Sitruunaruohoa löytyy kuivatettuna paloina, murskana, säilöttynä liemeen ja joskus jopa tuoreena. Tuore sitruunaruoho kestää hyvin pakastamisen.

Ruokia:
Tom kha kai

Mistä löytää?
Spice Up sitruunaruohotahna 110g, 1,90e (Prisma, Citymarket)
Blue Dragon lemongrass in water 210g (Citymarket)
Joskus tuoreena Prisman vihannesosastolta.


THAIBASILIKA

Thaibasilikassa on anismaisempi tuoksu ja maku kuin tavallisessa basilikassa. Thaibasilikaa käytetään lähinnä koristeena annosten päällä, tosin yrtti tuo tietenkin oman makunsa annokseen. Myös joissain pikapaistetuissa ruuissa käytetään thaibasilikaa. Sitä löytää joskus Prisman yrttiosastolta, mutta jos valittavana on vain kanelibasilikaa, sitruunabasilikaa tai tavallista basilikaa, valitse mieluummin jompi kumpi ensiksimainituista, sillä niiden maku on lähempänä thaibasilikaa.

Ruokia:
Pikapaistettua naudanlihaa thaibasilikalla
Pikapaistettua kanaa ja basilikaa
Thaimaalainen punainen kalacurry


TAMARINDI

Tamarindipalko on hedelmä, jota myydään kuivattuna tai tahnana. Thairuuassa sitä käytetään tuomaan happamuutta. Tamarinditahnaa voi käyttää sellaisenaan. Kuivatusta tamarindista tehdään kastikemaista mehua liottamalla sitä kuumassa vedessä ja siivilöimällä sitten kuiva, sitkeä tamarindi pois.

Ruokia:
Sataykastike
Som Tam

Mistä löytää?
Spice Up tamarinditahna 100g (Prisma)
Tamarind paste 435g, 2,5e (Siam House verkkokauppa)
Tamarinditiiviste 227g, 2e (Siam House verkkokauppa)


THAICHILI

Thaichilejä on monia lajikkeita. Tulisuudessa värillä ei ole väliä, nyrkkisääntönä toimii ”mitä pienempi, sen tulisempi”. Jos chili hienonnetaan tai pilkotaan ruuan sekaan, kyseessä on yleensä pieni tai hyvin pieni chili. Jos chili siivutetaan esim. keittoon, käytetään hieman suurempia lajikkeita. Suuria chilejä käytetään mm. currytahnoihin väriä – ja toki makuakin - antamaan. Kaupoista löytyy usein tuoreita chilejä, mutta niiden tulisuus ja alkuperä ei ole usein lähelläkään Thaimaata. Parempi silti käyttää sitä mitä on saatavilla, kuin jättää kokonaan pois. Kuivattuja chilejä käytetään mm. liotettuna currytahnoihin, morttelissa murskattuna ja pannulla paahdettuna pikapaistettuihin ruokiin ja hienonnettuna salaatteihin.



VIHREÄ PAPAIJA

Murheenkryyni. Suomesta ei saa vihreää papaijaa, jota Thaimaassa käytetään mm. yhteen suosituimmista kansallisruuista, som tamiin. Vihreän papaijan maku on vailla vertaistaan, mutta pahimmassa somtamhimossani olen korvannut sen omenan ja porkkanan sekoituksella tai käyttämällä hyvin raakaa mangoa.


MITÄ EN OLE VIELÄ MARKETISTA LÖYTÄNYT

Vaikka kauppojen valikoima on parantunut huomattavasti parin vuoden sisällä, en ole onnistunut löytämään tavallisista kaupoista mm. katkaraputahnaa ja chilitahnaa. Etnisistä kaupoista näitä kuitenkin löytyy, kuin myös Siam Housen verkkokaupasta. Tarvittaessa olen jättänyt katkaraputahnan kokonaan pois ja lorauttanut mauksi vain lisää kalakastiketta. Thaimaalainen chilitahna on öljyistä ja vahvaa, mutta ei yhtä etikkaista tai kitkerää kuin esim. sambal oelek tai muut kauppojen chilikastikkeet ja -tahnat. Aidon chilitahnan voi kyllä korvata tarpeen vaatiessa muillakin chilitahnoilla tai vaikkapa tuoreella chilillä.

Katkaraputahna 95g, 1,30e (Siam Housen verkkokauppa)
Chilitahna 456g, 5,30e (Siam Housen verkkokauppa)


MITÄ LÖYDÄN VARMASTI

Thaimaalaista ruokaa valmistaessasi saatat usein tarvita myös soijakastiketta, tuoretta korianteria, korianterinsiemeniä, kookosmaitoa, salottisipuleita, kevätsipulia, valkosipulia, minttua, cashew- tai maapähkinöitä jne, mutta näitä löydät varmasti vähintään keskikokoisista marketista.


Mikäli kaipaat lisää vinkkejä raaka-aineiden löytämisessä, valinnassa tai korvaamisessa, autan mielelläni kykyjeni mukaan. Täydennän listaa mikäli siihen tulee lisättävää esim. toiveiden ja hintojen osalta!


maanantai 22. elokuuta 2011

PÄHKINÄISTÄ STRUTSIA

Ostin kaupan pakastealtaasta kaksi stutsin fileetä. Koska en ole aiemmin strutsia maistanut, piti ensin tehdä hieman taustatutkimusta ja selvittää millaiset maut lihan kanssa sopisivat. Päädyin muokkaamaan hieman Sillä sipuli -blogista löytämääni reseptiä. En voi sietää pistaasipähkinöitä, joten korvasin ne cashewpähkinöillä. Strutsin liha oli erilaista kuin mikään aiemmin maistamani liha. Todella kiinteää, mutta silti mureaa - tosin oletan, että reseptin ananasmarinadi on tarkoitettu nimenomaan mureuttamaan eikä niinkään maustamaan lihaa. Voisin kuvitella, että noin kiinteä liha on melko sitkeää ellei sitä mureuta kunnolla. Liha oli melko miedon makuista, lähempänä naudanlihaa kuin vaikkapa kanaa tai ankkaa.



2 strutsin fileetä
purkillinen ananaskuutioita soseutettuna
3/4dl öljyä
suolaa, mustapippuria
kourallinen tuoretta oreganoa
kourallinen cashewpähkinöitä

Soseuta ananaspurkin sisältö sileäksi soseeksi sekoita joukkoon öljy. Upota strutsinfileet marinadiin reiluksi vuorokaudeksi. Ota fileet huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista ja pyyhi niistä marinadit pois. Paista kuumalla valurautaparilapannulla fileisiin nopeasti pinta. Hiero fileisiin suolaa ja rutkasti rouhittua mustapippuria, taputtele päälle hienonnettua oreganoa ja veitsellä karkeaksi rouheeksi murskattua pähkinää. Paista parilapannulla uunissa 220 asteessa 10 minuuttia.

Tarjoilin strutsin portviinikastikkeen, röstiperunan ja bataatti-savujuustotornien kanssa.

sunnuntai 21. elokuuta 2011

TANDOORIPOSSU-PITALEIVÄT

En yleensä käytä valmiita maustesekoituksia, mutta voitin Santa Marian Eat Pray Love -kilpailussa Thai-India-tuotepaketin ja Raita-mausteseokselle piti keksiä jotain käyttöä. Pitaleivät maistuvat koko perheelle ja ovat nopea "puolivalmis" sunnuntailounas, joten ajattelin kokeilla intialaisittain maustettuja pitoja. Määrät ovat melko summittaisia, koska en huomannut katsoa paljonko possusuikalepaketissa oli lihaa ja muutenkin laitoin aineita summamutikassa.



oliiviöljyä
n. 600g luomupossunsuikaleita
2rkl tandooritahnaa (Rajah)
2dl kookosmaitoa
salaatinlehtiä
4 pitaleipää
2dl Lindahlsin turkkilaista luomujogurttia
1pss Santa Maria Raita-mausteseosta
n.8cm pätkä kurkkua raastettuna ja valutettuna
½ punainen paprika suikaleina
1 kevätsipulin varsi siivutettuna

Sekoita jogurttiin raita-mausteseos ja valutettu kurkkuraaste. Lorauta paistinpannulle/kasariin hieman oliiviöljyä ja paista siinä possusuikaleita muutamassa erässä hetken aikaa. Lisää tandooritahna ja kookosmaito, kiehuttele kasaan niin ettei kookosmaitoa enää ole pannulla, vaan tandooritahna ja kookosmaito ovat rasvaisena seoksena lihasuikaleiden pinnassa. Lämmitä pitaleivät ja täytä ne salaatilla, tandooripossulla, paprikasuikaleilla, kevätsipulilla ja raita-kastikkeella.

PEKONIIN KÄÄRITTYÄ PORON ULKOFILEETÄ

Poron liha on melko rasvatonta ja kypsyy helposti mauttomaksi ja kuivaksi. Niinpä kannattaa lisätä pororuokaan rasvaa esim. pekonin muodossa ja jättää liha reilusti punertavaksi - liha on lähes raakanakin ihanan mureaa ja suussasulavan samettista. Parasta lihaa mitä olen aikoihin saanut!



paketti pekonia
2 poron ulkofileetä
kourallinen tuoretta rakuunaa
suolaa, mustapippuria

Ota liha huoneenlämpöön mielellään tunti-pari ennen kypsennystä. Poista lihasta kalvot. Puolita pekonisiivut ja levitä ne hieman limittäin folion päälle kahdeksi pohjaksi fileille. Hiero fileisiin suolaa ja vastarouhittua mustapippuria. Levitä pekonipohjalle keskelle viivaksi rakuunan lehtiä ja aseta sen päälle poron ulkofilee. Kääri folion avulla rullaksi ja kääri folio tiiviiksi paketiksi. Paista foliopötköjä 200 asteisessa uunissa n.15minuuttia ja anna sen jälkeen levätä huoneenlämmössä avaamattomassa foliopaketissa n.10minuuttia. Liha saa jäädä reilusti punaiseksi. Liha kypsyy vielä sen jälkeen kun se on otettu uunissa: 10min lepäämisen jälkeen liha on punaista, 10min myöhemmin liha on kypsynyt jo kuivaksi.

Siivuta liha ja tarjoile vaikkapa perunamuusin ja mustaherukka-punaviinikastikkeen kanssa.

PAPRIKA-VALKOSIPULIVOI


n.75g voita
iso kourallinen tuoretta persiljaa
3 valkosipulin kynttä
1 säilötty paahdettu paprika
mustapippuria

Silppua persilja, valkosipulin kynnet ja paprika, sekoita pehmeään voihin. Rouhi sekaan reilusti mustapippuria ja sekoita hyvin. Tee maustevoista elmukelmuun paksuhko pötkö ja anna kovettua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään pidempäänkin. Leikkaa sopiviksi kiekoiksi juuri ennen tarjoilua.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...