perjantai 22. lokakuuta 2010

NYA PHAT BAI HOHRAPHA - pikapaistettua naudanlihaa thaibasilikalla

1 rkl kalakastiketta
3 rkl osterikastiketta
4rkl kanalientä
1/2 tl sokeria
2rkl öljyä
4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
3 thaichiliä hienonnettuna
500g naudan ulkofileetä suikaloituna
1 sipuli ohuina lohkoina
2 kourallista thaibasilikan lehtiä

Sekoita kalakastike, osterikastike, liemi sekä sokeri pienessä kulhossa.

Kuumenna öljy wokkipannussa ja pikapaista keskilämmöllä osa valkosipuleista vaaleanruskeiksi. Lisää puolet murskatuista chileistä ja puolet lihasta ja pikapaista korkeassa lämpötilassa 2-3minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Poista pannulta ja paista loput valkosipuleista, chileistä ja lihoista samaan tapaan. Älä yritä paistaa lihaa yhdessä erässä, tällöin siitä tulee vain kumimaista ja mautonta - parissa erässä paistamalla pannun lämpötila pysyy korkeana ja liha paistuu nopeasti maukkaaksi ja mehukkaaksi eikä päästä nesteitä ulos. Lisää tämän jälkeen kaikki liha pannulle, lisää sipulilohkot ja kastikesekoitus ja pikapaista minuutti. Lisää thaibasilikan lehdet ja pikapaista kunnes alkavat nuutua - eli ei kauaa! Maista ja mausta tarpeen mukaan - lihan kuuluu olla mehevän maukasta, sipulin napsahtelevan kuullottunutta ja kastikkeen suolaisen tulista. Herkullista ja tosi nopeaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...