sunnuntai 5. syyskuuta 2010

MUU PHAT KHING, pikapaistettua inkivääripossua

1rkl kalakastiketta
1 1/2 rkl osterikastiketta
4rkl kasvis- tai kanalientä
1tl ruokosokeria
2rkl kasviöljyä
3-4 valkosipulinkynttä
500g vähärasvaista porsaanlihaa ohuina suikaleina
50g (peukalon kokoinen pala) tuoretta inkivääriä suikaloituna tulitikkumaiseksi
1 keltasipuli leikattuna 8 lohkoksi
2 kevätsipulia vinoviipaleina
ripaus jauhettua valkopippuria
1-3 punaista chiliä (pikkurillin pituista) ohuina viipaleina koristeluun
muutama korianterin lehti koristeluun


Sekoita pienessä kulhossa kalakastike, osterikastike, liemi ja sokeri.
Kuumenna öljy wokkipannussa ja paista siinä valkosipuli ja possunliha kahdessa erässä: paista ensin puolet valkosipulisilpusta vaaleanruskeaksi, lisää puolet possusuikaleista ja pikapaista 2-3 min. korkealla lämmöllä kunnes liha on juuri ja juuri kypsää.

Siirrä sivuun ja paista toinen erä samalla tavalla. Lisää sitten ensimmäinen erä takaisin pannuun (kahdessa erässä paistamalla varmistat ettei öljy viilene lihan lisäämisvaiheessa vaan liha paistuu nopeasti meheväksi).
Lisää pannulle inkivääri, sipulit ja kastikesekoitus. Pikapaista 1-2 minuuttia. Lisää kevätsipulisiivut.
Kauho tarjoilulautaselle ja sirottele päälle hieman valkopippurijauhetta, chiliviipaleita ja korianterin lehtiä.

Helppoa, törkeän hyvää ja aidon makuista, ja supernopeaa ruokaa - kuka kaipaa enää ketjuravintoloiden epäterveellistä pikaruokaa?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...