

1/2dl kookoskermaa
2(-4)rkl punaista currytahnaa
3rkl kalakastiketta
1 1/2rkl ruokosokeria
500g vähärasvaista porsaanlihaa ohuina suikaleina
5dl kookosmaitoa
2 kourallista thaimunakoisoja
kourallinen tuoreita vihreitä pippuriterttuja
7 kaffirlimen lehteä
2 pitkää punaista tuoretta chiliä ohuina viipaleina

Kaada kookoskerma wokkipannuun ja keitä n. 5min kunnes öljykerros erottuu. Lisää currytahna. Sekoita hyvin ja kypsennä tuoksuvaksi. Lisää kalakastike ja sokeri. Kypsennä vielä pari minuuttia tai kunnes seos alkaa tummentua.
Lisää porsaanliha, hämmennä 5-7minuuttia. Lisää kookosmaito ja keitä viitisen minuuttia, lisää sitten munakoisot ja pippurit ja kypsennä toiset viitisen minuuttia.
Lisää vielä kaffirlimen lehdet, maista ja mausta tarpeen mukaan lisää. Siirrä curry tarjoiluastiaan ja ripottele päälle chiliviipaleita.
Punainen currytahna
(alkuperäinen ohje - omat muutokset suluissa)
3-4 pitkää (n.13cm) kuivattua chiliä
8-10 pientä (n.5cm) kuivattua chiliä tai 10 tuoretta pientä punaista chiliä ilman siemeniä
2 sitruunaruohon vartta hienonnettuna, vain valkoinen osa
2,5cm pituinen pala galangaa hienonnettuna (=2 kukkurallista tl galangamurskaa)
4-5 hienoksi silpuksi leikattua kaffirlimen lehteä
4-5 valkosipulin kynttä hienonnettuna
3-4 salottisipulia hienonnettuna
5-6 korianterin juurta hienonnettuna (käytin jauhettua korianteria 2 reilua tl)
2tl katkarapukastiketta (käytin 2tl kalakastiketta)
1tl paahdettuja, jauhettuja korianterinsiemeniä
Liuota kuivattuja chilejä kuumassa vedessä kunnes ne pehmenevät.

Poista siemenet ja hienonna. Survo morttelissa chilit, sitruunaruoho, galanga, ja kaffirlimen lehdet tahnaksi (itse laitoin sipulitkin tässä vaiheessa).
Lisää loput ainekset ja survo tasaiseksi tahnaksi. Voit vaihtoehtoisesti käyttää tehosekoitinta tahnan valmistamisessa. Tahna säilyy käyttökelpoisena jääkaapissa ilmatiiviiseen purkkiin säilöttynä 2vko, pakastimessa 2kk.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti