
1 oranssimaltoinen kurpitsa (keskikokoinen, 1-1½ kg)
2tl korianterinsiemeniä
2tl kuivattua oreganoa
½tl fenkolinsiemeniä
2 pientä kuivattua punaista chiliä (tai maun mukaan)
1tl suolaa
1tl vastajauhettua mustapippuria
1 valkosipulin kynsi
1rkl oliiviöljyä
Halkaise kurpitsa tukevalla veitsellä, koverra siemenet pois, poista kuori (Jamie kertoo jättävänsä kuoren, mutta olin kapinallinen enkä totellut) ja siivuta parin sentin paksuisiksi lohkoiksi.

Siirrä lohkot kulhoon. Hiero morttelissa yrtit ja mausteet hienoksi seokseksi ja lisää joukkoon vielä valkosipulin kynsi ja öljy.

Jamie kertoo käyttävänsä paahdettuja kurpitsoja raviolitäytteeseen, leipätaikinaan, risottoon ja paistin lisäkkeenä ja paahtavansa kurpitsansiemenet merisuolan kanssa drinkin seurana nautittavaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti