tiistai 1. marraskuuta 2011

PANNUSSA PAISTETUT KAMPASIMPUKAT KUKKAKAALIPYREEN KERA (Gordon Ramsayn ohjeella)


Tämän takia blogini nimi ei ole Puolikauhukeittiö tai Pannu Puolikuumana. Gordon Ramsayn kirjoissa on monta loistavaa ohjetta, mutta tyypin makumaailma ei aina osu yksiin omani kanssa. Valmistin ensimmäistä kertaa elämässäni kampasimpukoita tällä ohjeella, ja vaikka niiden kypsyys ja maku sinällään olivat balanssissa, kaipasin koko reseptiin hieman jotain ytyä joka olisi tehnyt annoksesta mieleenpainuvamman. Suolaisenmakea kapris-sulttaanirusina"kastike" sitä ei ainakaan tehnyt - minulle jäi täysin mysteeriksi mitä virkaa kökkömäinen soosi annoksessa toimitti, minusta se oli täysin irrallaan kukkakaalipyreen ja kampasimpukoiden makumaailmasta ja vaikka lantrasin sitä reilusti oliiviöljyllä, koostumus oli lähempänä sosetta kuin kastiketta. Annos oli mielestäni ihan ok vaikkakin mieleenpainuuvuudessaan hyvin mitätön - mieheni puolestaan kehui annosta herkulliseksi. Mene ja tiedä, makuasioita. Kallistun silti vahvasti jatkossakin Jamien keittiöön.

100g sulttaanirusinoita
100g kapriksia huuhdeltuna ja valutettuna
12-16 kampasimpukkaa
1tl mietoa curryjauhetta
merisuolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä paistamiseen

vinaigrette:
1rkl sherryetikkaa
3rkl oliiviöljyä

kukkakaalipyree:
½ kukkakaali (n.350g) puhdistettuna
30g voita
1-2rkl maitoa
1dl ruokakermaa

Laita sulttaanirusinat, kaprikset ja 1dl vettä ja kiehauta. Kaada seos monitoimikoneeseen ja soseuta. Saat soseesta tasaisemman jos puserrat sen siivilän läpi). Tee vinaigrette sekoittamalla sherryetikka ja oliiviöljy huolellisesti. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan ja laita sivuun. Irrota kukkakaalin kukinnot, sulata voi kattilassa, lisää kukinnot ja kypsennä 3-4 minuuttia. lisää hieman maitoa, laita kansi päälle ja anna kypsyä 2-3 minuuttia. Lisää sitten kerma ja kuumenna hiljalleen kiehuvaksi. Jätä kansi osittain auki ja keitä vielä muutama minuutti, kunnes kukinnot ovat pehmeitä. Mausta reilusti, kaada kukkakaalit ja kerma monitoimikoneeseen ja anna käydä muutama minuutti, kunnes seos on tasainen. Ripottele kampasimpukoiden kummallekin puolelle suolaa, pippuria ja curryjauhetta. Kuumenna hieman oliiviöljyä isossa pannussa ja lisää kampasimpukat. Paista molemmilta puolilta minuutin verran, sopivasti paistettu kampasimpukka on pinnalta kauniin ruskea ja tuntuu kimmoisalta.
Annostele kukkakaalipyree lautaselle, aseta (pyreen päälle puolitettu kampasimpukka, sanoo Ramsay vaan minäpä en totellut) lautaselle pari kampasimpukkaa, ripottele päälle vinaigrette sekä kapriskastiketta (jonka Ramsay käskee "pirskottamaan" annoksen päälle - tässä kohtaa saa nauraa ääneen).

4 kommenttia:

  1. Mistä kampasimpukoita saa ja minkä hintaisia ne ovat? :) Kauan on tehnyt jo mieli niitä kokeilla, saamattomuus ja laiskuus etsinnässä liekö vaivaa..

    VastaaPoista
  2. Veikkaan että Helsingistä sais helpommalla tuoreita - me ostettiin omamme laivan pakasteesta, hintaa en muista. Tosin nyt huomasin Prismankin pakkasessa kampasimpukoita, jotka olivat kooltaan kääpiöitä verrattuna noihin laivalta ostettuihin. Yllättävän hyviä tuli pakastetuistakin, yhtä hyviä olen saanut ravintolassa :).

    VastaaPoista
  3. Minä olen käyttänyt niitä minikokoisia, juuri peukalonpään kokoisia kampasimpukoita ja ne oli helppo paistaa, kun olivat niin pikkuisia, ei tullut kumisia.

    VastaaPoista
  4. Hyviä noistakin kyllä tuli, kun jäivät sopivan pehmeiksi sisältä väkisinkin :). Veikkaan että pikkuruiset kampasimpukat onnistuisin vain ylikypsentämään...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...