Joanna Farrowin kirjasta Maailman parhaat kastikkeet.
Kastikkeen voi valmistaa etukäteen - se säilyy jääkaapissa monta päivää. kastikkeen voi tarjoilla kuumana tai kylmänä esim. savukalan ja lämpimän perunasalaatin kanssa. Erityisen hyvin kastike sopii lohelle, itse tein kastiketta loimulohen kaveriksi.
30g tilliä
4rkl mietoa karkearakeista sinappia
2tl Dijon-sinappia
4rkl taloussokeria
6rkl valkoviinietikkaa
1½dl oliiviöljyä
suolaa
Silppua tilli. Pane kulhoon sinapit, sokeri ja etikka sekä ripaus suolaa. Sekoita öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten, kunnes kastike on sakeaa ja sileää. Lisää tilli ja tarkista maku. Lisää tarpeen mukaan hieman suolaa, etikkaa tai sokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti