tiistai 18. lokakuuta 2011

KASVIS-FETAPAISTOS (lampaan sisäfileellä tai ilman)


Joskus jääkaappi näyttää kovin tyhjältä, mutta kun sitä tovin kaivelee ja ryhtyy säveltämään, syntyy sattumalta mahtavia makuja. Kuten tälläkin kertaa. Lampaan sisäfileet jäivät yli viikonlopulta ja niiden kanssa oli keksittävä joku lisuke. Kasvispaistos, minttu, fetaksi edelleenkin tituleeraamani salaattijuusto ja balsamicosiirappi tulivat mukavasti keskenään toimeen lautasella. Tästä annoksesta voi jokainen napata kokeiluun mitä parhaaksi kokee: vegaanille kasvispaistosta, lakto(-ovo)vegelle kasvispaistosta ja salaattjuustoa + balsamicosiirappia ja sekasyöjälle koko satsi lampaanfileineen.

1 valkosipulin kynsi
½ munakoisoa
½ kesäkurpitsaa
½ punaista paprikaa
1 punasipuli
1rs herkkusieniä
suolaa
mustapippuria
2 kuivattua chilipalkoa
2rkl kuivattua minttua
hieman tuoretta minttua ja oreganoa
½ lime
1 pkt Arlan Apetina salaattijuustoa (se vihreä pieni kuutio)
oliiviöljyä

1dl tyrni-mandariini-appelsiinimehua (tai appelsiinimehua)
2rkl sokeria
½dl balsamiviinietikkaa

(2 lampaan sisäfilettä, suolaa, pippuria, kuivaa timjamia)

Hienonna valkosipuli, kuutioi kasvikset ja leikkaa sienet 2-4 osaan. Kuullota hetki valkosipulia öljyssä pannulla ja lisää sitten kasviskuutiot, anna niiden saada hieman väriä. Mausta suolalla, mustapippurilla, hienonnetulla kuivatulla chilillä ja kuivatulla mintulla. Lisää sienet ja lopuksi hienonnetut tuoreet yrit ja limen mehu.

Valmista balsamicosiirappi kiehuttamalla kokoon balsamiviinietikasta, mehusta ja sokerista siirappinen kastike. Annostele lautaselle kasvispaistosta.
Murustele ympärille salaattijuustoa. Liruttele balsamicosiirappia sinne tänne, lähinnä salaattijuuston päälle.
Halutessasi lihaversion, paista nopeasti voissa kuumalla pannulla suolassa, mustapippurissa ja timjamissa pyöritellyt lampaan sisäfileet kauniin ruskeiksi, anna niiden levätä hetki folion sisällä ja leikkaa hieman vinottain siivuiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...