tiistai 8. marraskuuta 2011

VUOHENJUUSTO-PEKAANIPÄHKINÄ-VIIKUNASALAATTI


Olin kakarana hengenvaarallisen allerginen pähkinöille. Välteltyäni parinkymmenen vuoden ajan tarkasti kaikkea pähkinää pieniäkin määriä mahdollisesti sisältävää, yllätyin suuresti huomattuani voivani syödä pieniä määriä pähkinää. Niinpä pähkinät ovat minulle melko vieraita ja uskallan vasta pikkuhiljaa tehdä niillä kokeiluja. Googletellessani uusia reseptejä löysin blogin, johon jäin pariksi päiväksi täysin nalkkiin. Tuosta Keittiönatsin blogista löysin myös kivan oloisen salaattireseptin, jossa käytetään pekaanipähkinöitä.

Muokkasin reseptiä hieman makuni mukaiseksi ja kylläpä tulikin herkullista!

2:lle

puntti rucolaa
4 viikunaa
iso kiekko vuohenjuustoa

1dl pekaanipähkinöitä
2rkl (hienoa ruoko)sokeria
1/4tl suolaa
ripaus chilijauhetta
4tl saksanpähkinäöljyä

Kastike
1 pieni salottisipuli
3rkl pähkinäöljyä (käytin sekä seesami- että saksanpähkinäöljyä)
1rkl balsamiviinietikkaa
ripaus sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita öljy ja etikka sipulin joukkoon. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Mittaa pähkinät, sokeri, suola ja chili paistinpannuun.
Kuumenna pannu ja kääntele aineksia noin 5 minuuttia tai kunnes sokeri karamellisoituu. Älä koske seosta sormilla, sillä sokeri on tulikuumaa. Levitä seos leivinpaperilla päällystetylle vadille jäähtymään. Erottele pähkinät toisistaan, muuten seos jämähtää yhdeksi suureksi pekaanipähkinäkarkiksi.

Leikkaa vuohenjuusto kahdeksi kiekoksi ja kuumenna hetki 200-asteisessa uunissa. Leikkaa viikunoihin ristiviilto noin puoleenväliin saakka ja purista pyöreästä päästä niin että viikunakukka pusertuu avonaiseksi. Jaa lautasille rucolaa, vuohenjuustokiekko, pari viikunakukkaa, kastiketta sekä karamellisoituja pähkinöitä. Ripauta päälle vielä hieman sormisuolaa sekä vastarouhittua mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...