torstai 2. kesäkuuta 2011
KESÄINEN SALAATINKASTIKE
1 pieni valkosipulin kynsi
1 oksa rosmariinia (lehdet riivittynä)
muutama oksa timjamia (lehdet riivittynä)
kourallinen minttua
kourallinen basilikaa
2 hyppysellistä sormisuolaa
ripaus sokeria
mustapippuria myllystä
neitsytoliiviöljyä
1 lime
Hienonna valkosipulinkynsi, riivi lehdet rosmariinista ja timjamista, hienonna hieman basilikaa ja minttua. Laita yrtit ja valkosipuli mortteliin, lisää suola, sokeri ja loraus neitsytoliiviöljyä. Hiero tasaiseksi tahnaksi. Lisää neitsytoliiviöljyä muutama kunnon loraus, pari rouhausta mustapippuria ja purista joukkoon limen mehu.
Sopii loistavasti kesäisen kalasalaatin kastikkeeksi, esim. pariloitua lohta salaattipedillä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti